Dukić: Nabavka linearnog akceleratora nema alternativu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Gradonačelnik primio članove udruge »Zadarski pacijent«
Uređaj je ovo koji je prijeko potreban onkološkim pacijentima jer će olakšati život i njima i njihovim obiteljima. Više se neće morati mučiti putujući kilometrima u druge gradove da bi dobili odgovarajuću zdravstvenu skrb već će to imati u svom gradu. Grad Zadar i Opća bolnica Zadar vjerovali su puno prije da ćemo dobiti linearni akcelerator i stoga je odgovarajući prostor već predviđen, kazao je gradonačelnik Dukić
GRAD ZADAR
Svi iskazali bezrezervnu podršku nabavci linearnog akceleratora

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić primio je predstavnike Udruge za promicanje i zaštitu prava pacijenata »Zadarski pacijent«, predvođene predsjednicom dr. Dubravkom Finka.
Članovi udruge iskazali su bezrezervnu podršku akciji nabavke linearnog akceleratora koju je pokrenula Lige protiv raka Zadar i za koju je prije više od 4 godine otvoren donacijski račun. Ovih dana je, zahvaljujući njihovom zalaganjima te kroz medijsku kampanju »Zraka za život«, potrebu Zadra i Zadarske županije za ovim vrijednim medicinskim uređajem prepoznala Vlada RH i najavila uvrštenje Zadra na listu za nabavku linearnih akceleratora iz europskih fondova.
- Značajna je to vijest za sve onkološke pacijente i mi kao udruga koja se zalaže za promicanje prava pacijenata svakako podupiremo ovu akciju, a i sama sam upoznata s mukama koje prolaze pacijenti koji u Split odlaze na zračenja, istaknula je dr. Finka.
- S aktivnostima koje su usmjerene na nabavu linearnog akceleratora u Zadru počeli smo još puno prije nego je otvoren službeni račun za prikupljanje donacija, podsjetio je ovom prigodom gradonačelnik Dukić te posebno naglasio kako nabavka ovog uređaja nema alternativu.
- Sada je to prepoznala i Vlada RH na čemu im ovim putem još jednom hvala. Uređaj je ovo koji je prijeko potreban onkološkim pacijentima jer će olakšati život i njima i njihovim obiteljima. Više se neće morati mučiti putujući kilometrima u druge gradove da bi dobili odgovarajuću zdravstvenu skrb već će to imati u svom gradu. Grad Zadar i Opća bolnica Zadar vjerovali su puno prije da ćemo dobiti linearni akcelerator i stoga je odgovarajući prostor već predviđen. Istovremeno s tim, vodi se računa i o edukaciju potrebnog stručnog kadra kako bi sve bilo spremno u trenutku kad uređaj dođe u Zadar.
Dr. Finka također je gradonačelniku Dukiću ukratko predstavila članove udruge »Zadarski pacijent« osnovane 2019. godine te misiju, ciljeve i planove udruge. Čim se stvore povoljniji epidemiološki uvjeti i korona epidemija malo popusti u planu im je održavanje radionica, tribina i predavanja s ciljem podizanja svijesti i informiranja građana o zakonom reguliranim osiguranim pravima pacijenata te o pravima pacijenata općenito.
Gradonačelnik Dukić zahvalio je na potpori nastojanjima oko kupnje aparata za zračenje i kazao kako je Grad Zadar uvijek otvoren za sve inicijative koje mogu iznjedriti nove programe unaprjeđenja kvalitete zdravlja i života svih građana. Civilni sektor i udruge koje se time bave i okupljaju različite stručnjake-volontere vrijedan su partner i pomoć svim javnim institucijama pa tako i Gradu Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno