Mali znanstvenici, biolozi i kemičari u online ruhu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Besplatna pomoć u učenju za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja
Autor: 
Trenutno su volonteri aktivni u snimanju virtualnih radionica za djecu koje objavljujemo na našem YouTube kanalu. Tako smo u suradnji s profesorima iz fizike, kemije i biologije, koji su u Knjižnici održavali radionice Mali znanstvenici, Mali biolozi, Mali kemičari, postojeće programe prebacili u virtualni svijet, otkriva Bakmaz
Arhiva ZL
Gradska knjižnica Zadar već godinama osigurava prostor za provedbu ovog programa

Program »Besplatna pomoć u učenju za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja« dugogodišnji je program Gradske knjižnice Zadar osmišljen tako da volonteri pomažu učenicima u učenju i svladavanju školskog gradiva.
- Knjižnica je koordinator i osigurava prostor za provedbu programa, a volonteri koji rade s djecom su profesori, apsolventi s položenom pedagoškom grupom predmeta te profesori u mirovini. Zbog situacije s pandemijom COVID-19, nismo krenuli s programom u školskoj godini 2020./2021. Knjižnica sustavno u svom radu prati i primjenjuje propisane epidemiološke mjere od strane lokalnog i nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Nacionalne i sveučilišne knjižnice kao naše krovne organizacije, tumači Matea Bakmaz, djelatnica Knjižnice i dodaje da zbog vremenskog ograničenja boravka u prostoru Knjižnice, kao i ograničenja broja korisnika u prostoru istovremeno i nemogućnosti dužeg zadržavanja još nisu stvoreni uvjeti za provedbu programa.
Naravno, čim okolnosti dopuste, nastavit će s provedbom, a svakako vjeruju i nadaju se da će se do jeseni cjelokupna epidemiološka situacija popraviti te da će u novoj školskoj godini moći započeti ovaj program, a i mnoge druge.
Osim spomenutog programa, volonteri u Knjižnici aktivni su u raznim programima kako za djecu, tako i za odrasle.
- Trenutačno su volonteri aktivni u snimanju virtualnih radionica za djecu koje objavljujemo na našem YouTube kanalu. Tako smo u suradnji s profesorima iz fizike, kemije i biologije, koji su u Knjižnici održavali radionice Mali znanstvenici, Mali biolozi, Mali kemičari, postojeće programe prebacili u virtualni svijet, otkriva Bakmaz.
Također, ističe kako Knjižnica ima dobru suradnju sa svojim volonterima koji se uvijek rado odazovu na suradnju koja je u ovim vremenima malo ograničena, ali se zajedno vesele boljoj epidemiološkoj situaciji i programima i aktivnostima koji će opet zaživjeti u prostoru Knjižnice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno