Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Paola Borović nastavila zlatni niz

03.03.2021. 08:48


U subotu je u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza održano seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem su klubovi iz Zabrončna odličja. Uspjelo je to Stipi Radoviću, član Fortiusa u troskoku (13,68 m, osobni rekord) i Matei Čerini (AŠK Benkovac) koja je svoje, ali i prvo klupsko odličje u seniorskom uzrastu osvojila na 60 m (7.67 sekundi, osobni rekord). Na 60 m nastupila je i Benkovčanka Barbara Pešut koja je bila 14. (8.08 sekundi). U trećoj godini od osnutka ovo je treći put zaredom da su članovi Fortiusa osvojili seniorsku medalju na Prvenstvu Hrvatske. Korak do pobjedničkog postolja ostale su dvije predstavnice Fortiusa, Tea Glavić koja je bila četvrta u troskoku (12,32 m) te u skoku u vis (1,69 m). Na četvrtom mjestu u skoku u dalj završila je Ina Bogut (5,51 m). Njihova klupska kolegica Petra Miloševski bila je deveta u troskoku (10,69 m).
Paola Borović (Dinamo-Zrinjevac) ponovno je bila zlatna u troskoku. Zadranka je u prvoj seriji skočila 12,96 m, što joj je bilo dovoljno za još jednu pobjedu.
– Osam godina, osam titula u nizu, osam godina bez poraza u troskoku, osam godina 26 seniorskih naslova, četrnaest godina 64 zlata s državnih prvenstava. Puno je to zlata u dvije discipline, i meni zvuči nerealno, ali ima tu i puno razočaranja, puno ozljeda, puno crvenih zastava i puno suza, do Himalaje preko Australije i Kanade. Ali doći ću, kad tad. Više od crvene zastavice mrzim samo odustajanje – objavila je Borović na Facebooku.
Dvije medalje za Dinamo-Zrinjevac osvojila je Katarina Gašparović, inače trenerica u AŠK-u Zadar. Gašparović je u skoku u dalj osvojila srebro (5,78 m) dok je u troskoku bila brončana (12.45 m). Dino Pervan (Dinamo-Zrinjevac) bio je brončani u dalju sa 7,55 m. Za AŠK Zadar je nastupila Paula Sorić koja je u troskoku završila na osmom mjestu (10.85 m).