Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vučetić: Zadar treba postati grad koji će se vratiti građanima

03.03.2021. 10:11


Koalicija »Srcem za Zadar«, predvođena kandidatom za gradonačelnika Markom Vučetićem jučer je na zadarskoj rivi održala konferenciju za novinare na kojoj su novi politički partneri obrazložili ulazak u koaliciju. Zdenko Jukić, predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar naglasio je da su razočarani stagnacijom Zadra.


Okrupnjivanje koalicije
– Stranka Centra prepoznala je kandidata Marka Vučetića kao čovjeka koji može odraditi naše želje, htijenja i smjernice te promijeniti samu ideju vođenja grada Zadra i zato smatramo da vrijedi stati iza ovakvog čovjeka, poručio je Jukić.
Ulazak u SDP-ovu koaliciju obrazložio je i predsjednik zadarskog HSS-a Marijan Maroja, ističući podršku Marku Vučetiću za kojega smatraju da će ovu dužnost, kako navode, »dostojno i odgovorno obnašati.«
– Svi znamo da je Zadar divan i lijep grad, ali i da ima mnogo problema poput zapošljavanja, privrede, odvoza smeća, odvodnje i cesta, a poseban su problem urbanističko uređenje i programiranje razvoja grada. Stoga ćemo u ovoj koalicji te stvari mijenjati, kazao je Maroja.
Vučetić je pak najavio okrupnjivanje koalicije »Srcem za Zadar« osvrćući se na kandidaturu HDZ-ova gradonačelnika Branka Dukića za još jedan mandat.


Prokletstvo vječnog vraćanja
– Zadar se nakon 30 godina vladavine HDZ-a nalazi u nečemu što se naziva političko prokletstvo vječnog vraćanja koje je vidljivo iz višestrukih kandidatura gradonačelnika Branka Dukića koji je prošlog tjedna kandidiran u Šibeniku od strane predsjednika stranke Andreja Plenkovića, da bi jučer također bio kandidiran od strane gradske organizacije HDZ-a. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječnog vraćanja redoslijeda nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, u njemu se nešto žrtvuje, a ovdje je žrtvovan grad Zadar i život grada, a žrtvovanje se uvijek odvija pod vidom nekog elementa. Pod Bandićem Zagreb je bio žrtva pod vidom elementa vode, što je došlo do izražaja u fontanama, dok je Zadar žrtvovan pod vidom praelementa zemlje. Zadar treba postati grad koji će se vratiti građanima. Taj povratak se odigrava putem različitosti, a naša koalicija je koalicija različitosti, poručio je Vučetić.