Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarske mažoretkinje upisuju nove članice

03.03.2021. 13:00


Mažoretkinje Grada Zadra upisuju nove članove ove subote 6.03. u 9 sati u sportskoj dvorani OŠ Šime Budinića te u nedjelju 7. 3. u 14.00 sati u ŠC-u Višnjik. Iz udruge Zadarske mažoretkinje pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke u dobi od 4 do 25 godina da se pridruže njihovoj obitelji. Mažoretkinje su podijeljene po grupama tako da postoji dječji sastav od 4 do 6 godina, zatim kadetkinje od 7 do 11, juniorke, od 12 do 14 te seniorke od 15 do 25 godina.
– Nakon ove duge stanke, veselimo se što se vraćamo na treninge i želimo povećati broj članova, da nam se priduži što više mladih. Očekujemo veliki odaziv i veselimo se zajedničkom radu, govori predsjednica udruge, Željka Vitlov, koja je već ugovorila niz nastupa i sudjelovanja zadarskih mažoretkinja na raznim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama.
– Bukirani smo s jako puno posla do kraja godine, a uz to se veselimo i pripremama za natjecanja, prvo za županijsko u lipnju, a potom i za državno u rujnu. Naše stare članice nam ostaju, a radujemo se i novim članicama. Svi se jako vesele povratku na treninge, sve naše djevojke, ali i njihovi roditelji koji se raduju što će se djeca malo maknuti od računala i mobitela. Radosna sam što roditelji potiču djevojke na bavljenje plesom, ističe Vitlov.
Kako govori nadalje Vitlov, djevojkama je dobro ići u mažoretkinje, prije svega za razvoj fine motorike.
– Ali osim fizičke aktivnosti, razvija se finoća, gracioznost, bonton mažoretkinja. Te djevojke uz nas rastu i razvijaju se. Putujemo puno, idemo na natjecanja, manifestacije, provodimo puno vremena skupa, stvaramo zajedničke uspomene, tako da smo kao jedna velika obitelj, a samim time utječemo i odgojno na te djevojke, govori Vitlov, stavljajući naglasak prije svega na ponašanje djevojaka.
– Jako nam je važno raditi na ponašanju djevojaka, a važno je i da su dobre učenice, potičemo ih na razvoj. Djevojke koje su odrasle i otišle su od nas, danas su pravnice, liječnice, uspješne i zadovoljne žene jer im sudjelovanje u mažoretkinjama pomaže da se pozitivno razvijaju i u drugim sferama svojih života. A vrlo je zanimljivo biti mažoretkinja. Da nisu u mažoretkinjama, teško da bi djevojke vidjele toliko zanimljivih mjesta, sudjelovale na događanjima, primanjima kod gradonačelnika, upoznale tako zanimljive ljude… One su prve uz sportaše kad se dodjeluju medalje i pehari… To su neke vrlo zabavne stvari, naglašava Vitlov.