Grad Zadar šalje agregate i sklopive krevete, a prikupljat će se i novčana pomoć

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadrani pomažu ukrajinskom gradu prijatelju
Otvorit ćemo račun za prikupljanje novčane pomoći, dio ćemo uplatiti iz gradskog proračuna, a građani koji to mogu i žele također će imati prilike dati svoju donaciju za Ukrajince u Brovaryju. U kontaktu s tamošnjim vlastima, odlučeno je kako im trenutno ne treba slati potrepštine poput hrane, odjeće i slično, već su zatražili novčane donacije, što ćemo i učiniti, kazao je Babić
Vedran SITNICA
Grad Zadar otvorit će poseban račun za donacije

Iz ukrajinskog grada Brovaryja, zadarskog grada prijatelja, stigao je apel za pomoć. Točnije, zamolili su da im se pošalju agregati i sklopivi kreveti. U Gradu su se dakako odazvali na taj apel za pomoć.
Potvrdili su to jučer zadarski gradonačelnik Branko Dukić i Ante Babić načelnik Stožera civilne zaštite grada Zadra. Tu međutim, ne namjeravaju stati već su odlučili otvoriti i poseban račun za donacije koje će isključivo biti usmjerene za grad Brovary koji se nalazi u kijevskoj oblasti i čiji stanovnici su već danima suočeni s ratnim djelovanjima.
- Otvorit ćemo račun za prikupljanje novčane pomoći, dio ćemo uplatiti iz gradskog proračuna, a građani koji to mogu i žele također će imati prilike dati svoju donaciju za Ukrajince u Brovaryju. U kontaktu s tamošnjim vlastima, odlučeno je kako im trenutno ne treba slati potrepštine poput hrane, odjeće i slično, već su zatražili novčane donacije, što ćemo i učiniti. Također, u kontaktu smo s državom i realizirat ćemo pomoć u bilo kojem obliku, rekao je Babić.
Gradonačelnik Dukić izjavio je kako prijateljski gradovi moraju pomagati jedni drugima, a tim više jer su i sami Zadrani iskusili strahote rata. Stoga nije ni minute dvojio oko slanja pomoći u Ukrajinu.
- Moramo biti svjesni da rat ne traje nekoliko dana, da će biti priljev velikog broja izbjeglica i trebamo im pomoći u smještaju, čak i na duže razdoblje. U kontaktu smo s državom kako bismo to spustili na lokalnu razinu. Također, razmišlja se i o većim prihvatnim centrima, rekao je Dukić.

Na području grada Zadra 48 skloništa

Ante Babić naglasio je kako na području grada Zadra ima 48 skloništa.
- Provjerava se u kakvom su stanju. Mnoga skloništa su prenamijenjena ili za skladišta, teretane, ona u stambenim zgradama koriste se kao drvarnice.
Međutim, u vrlo kratkom vremenu, a nadam se kako do toga neće doći, mogu se prenamijeniti za prvobitnu funkciju, rekao je Babić.

Kosta Protas: Obitelj mi je Sumiju potpuno okružena, evakuacija je nemoguća

Kosta Protas, Ukrajinac koji radi u Mardešiću na Salima, a čija je obitelj u Sumiju, gradu na istoku Ukrajine blizu ruske i bjeloruske granice, jučer nam je u telefonskom razgovoru izjavio kako je situacija - katastrofa!
- Teška bombardiranja u Sumiju, a i u cijeloj Ukrajini ne prestaju već 12 sati! Obitelj mi je tamo, zasada su na sigurnom, ali potpuno okruženi, nemoguće ih je evakuirati. Možda je postojala mogućnost da odu prvi dan, ali sada više ne, zbog puno ruskih diverzanata, a i opasno je kretati se vani. Ne mogu vjerovati da u 21. stoljeću, ruski vojnici još uvijek misle da su došli osloboditi Ukrajinu od nacista, Rusi kao da ne znaju što se događa i misle da su došli pomoći. Užas, kazao je Kosta Protas, vidno zabrinut za majku, baku i oca koji su ostali u Ukrajini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno