Bibinje: Sportski centar s 1.100 sjedećih mjesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
bibinje_crljenica
Završni radovi na "školjeri" uz šetnicu uokolo bibinjskog Starog sela

Započeli su radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji sportskog centra Crljenica u Bibinjama. U tijeku su završna geološka istraživanja koja provodi tvrtka Geo Croatia iz Varaždina. Nakon provedenog javnog natječaja za izvođača radova izabran je graditeljski obrt Kero iz Bibinja. Sveukupna investicija prve faze rekonstrukcije SC Crljenica iznosi 2,250.000 kuna osiguranih u općinskom proračunu. Rok izgradnje prve faze (djelomična dislokacija postojećeg igrališta, izgradnja tribina s 1.100 sjedećih mjesta, rasvjeta i ogradni zid) je kraj srpnja.

- Kako je mojim Bibinjcima poznato, Crljenica se nalazi na muljevitom tlu te su bila nužna geološka ispitivanja terena kako bi se odredili odgovarajući tzv. piloti, armiranobetonska sidrišta zbog poboljšavanja tla na mjestima budućih tribina. Unatoč poskupljenju projekta općinsko čelništvo će u potpunosti izvršiti dano predizborno obećanje i izgraditi suvremeni, višenamjenski sportski centar s tribinama i svim potrebnim sadržajima, rekao je Nino Šimunić, načelnik Bibinja.

Postojeće asfaltno igralište djelomično se pomiče na istok prema trafostanici, do postojećeg makadamskog puta. Zapadna tribina, nedaleko od sadašnjeg visokog ogradnog zida-ulaza, gradit će se do visine od osam sjedećih redova. U sklopu iste bit će poslovni prostori, ugostiteljske i druge namjene te svečana loža. Velika sjeverna tribina gradit će se u sadašnjem dvorištu Dječjeg vrtića "Leptirić", 12 do 13 metara od postojećeg objekta do betonskog zidića koji je dosad odvajao dvorište dječjeg vrtića i asfaltno igralište. Druga faza izgradnje predviđa unutarnje uređenje svlačionica i poslovnih prostora. No, to je predmet novog javnog natječaja.

- Najmnogoljudnija općina u Zadarskoj županiji izgradnjom SC Crljenica osim sportskih događanja, napokon će imati i reprezentativno mjesto za održavanje kulturno-zabavnih događanja, naročito tijekom turističke sezone, naglasio je Šimunić najavljujući pritom zvučno ime hrvatske estrade za pučku feštu u sklopu otvorenja SC Crljenica koju će svojom nazočnošću, kaže, uveličati brojne osobe iz političkog i javnog života Zadarske županije i Hrvatske.

U tijeku su i završni radovi na nasipavanju obale, koje se provodi u sklopu programa sanacije obalnog pojasa u Starom selu. Završetkom radova ostvarit će se stoljetni san Bibinjaca za izgradnjom šetnice na donedavno neprohodnoj obali od Talina i Pumpurele do plaže Frnaža. Dosad neostvareni san zaživljava nasipanjem 150 metara dugog obalnog pojasa na kojem dosad nije bilo moguće prolaziti pješice, već jedino morskim plovilima ili, pak, plivajući.

- Općina Bibinje je od Fonda za regionalni razvoj dobila bespovratna sredstva u iznosu od 510.000 kuna namijenjenih za sanaciju sjeverozapadne obale u bibinjskom Starom selu. Isti iznos uložit će se i iz općinskog proračuna kako bi se s popločavanjem, hortikulturnim uređenjem i zidnim kandelabrima dobila zaista reprezentativna šetnica. Za nekoliko dana, čim se završi "školjera", kameni blokovi uz rub mora kao zaštita od valova, slijedi raspisivanje natječaja za popločavanje šetnice, najavio je Šimunić, dodajući kako će svi predviđeni radovi biti gotovi do kraja lipnja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno