Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Državna matura bez problema

Autor:

02.04.2009. 22:00
Državna matura bez problema

Foto: Adam VIDAS



Učenici trećih razreda svih hrvatskih četverogodišnjih srednjih škola i gimnazija jučer su u devet sati sjeli u školske klupe i počeli s pisanjem eseja iz hrvatskog jezika, čime je započela proba državne mature.
I učenici zadarskih srednjih škola također su pisali esej iz hrvatskog jezika za što su na raspolaganju imali tri sata. U jedanaest sati zatekli smo učenike Gimnazije Vladimira Nazora kako izlaze iz svojih učionica, još uvijek pod dojmom ispita. Upitali smo nekoliko njih kako su se snašli i je li im bilo komplicirano ili teško.
Većina njih je rekla da im pisanje eseja nije bilo teško, jer su ih profesori dobro pripremili za ispite te su im objasnili koje će se znanje od njih tražiti. Jedna učenica koja je htjela ostati anonimna, rekla nam je kako su za pisanje eseja imali i natuknice prema kojima su pisali, a pisali su o djelima iz lektire.
– Sad smo imali priliku vidjeti kako će državna matura izgledati, tako da mislim da sljedeće godine neće biti problema s pisanjem prave mature, već mislim da će nam čak biti i lakše, rekla je jedna učenica. Dodala je kako bi moža bilo još lakše da su imali još malo vremena.
Ravnatelj gimnazije Rade Šimičević je rekao kako su profesori dobro pripremali učenike za probnu maturu te kako ne bi trebalo biti problema s pisanjem niti jednog dijela ispita koji će se pisati tijekom cijelog travnja.