Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrvatska je svrstana u imperijalistički i militaristički savez

Autor: Nives Rogoznica

02.04.2009. 22:00
Hrvatska je svrstana u imperijalistički i militaristički savez


Svaki lijes koji nam stigne prekriven NATO i Hrvatskom zastavom, neka ide ravno na dušu Mesiću i Sanaderu. Takozvanom “izgradnjom demokracije” naši će momci zapravo ubijati civile. Mi se upitajmo imamo li demokraciju i mogućnost izbora u ovoj maloj lijepoj zemlji, kazala je Grbić


Ulaskom Hrvatske u NATO izigrano je 125.000 birača koji su potpisali peticiju za referendum o ulasku Hrvatske u NATO, smatra koordinatorica akcije “Odluka narodu – NATO na referendum” Atana Grbić. Riječ je o akciji koja se provodila krajem ožujka i početkom travnja prošle godine, a kojom se nastojao prikupiti dovoljan broj potpisa kako bi građani Hrvatske na referendumu odlučili žele li pristupanje Hrvatske Sjevernoatlantskom savezu. Akciju su u Zadru provodile udruge Z.V.U.K. i “Eko-Zadar” te aktivisti Inicijative za mir. Oni su, također u prilici održavanja NATO-ove vježbe “Idassa” na zadarskom području organizirali i prosvjedne akcije.
– Pod krinkom “borbe protiv terorizma” i “zaštite ljudskih prava”, NATO-savez predvođen SAD-om, sustavno vodi krvave ratove za kontrolu i eksploataciju svjetskih energetskih resursa i uspostave nadzora nad geostrateškim sjecištima, uz velike civilne žrtve, nikada procesuirane ratne zločine, silovanja i ubojstva, uništene živote i okoliš. Hrvatska je od 1. travnja, nažalost, svrstana u imperijalistički i militaristički savez. Antidemokratske metode priključivanja na koju nas je prisilila Vlada i parlamentarna većina, odraz su “uspostave demokracije”. Svojim članstvom u NATO-u Republika Hrvatska postaje legitimni neprijatelj sa stajališta zemalja i vojski s kojima je NATO pakt u ratu. Zasigurno među vojnicima koje će Hrvatska slati u razne tuđe ratove, neće biti pripadnici obitelji onih na vlasti. Naši momci postaju topovsko meso. Hrvate neće NATO zaposliti u logistici ili u uredima, već će ih slati u prve redove. Svaki lijes koji nam stigne prekriven NATO i Hrvatskom zastavom neka ide ravno na dušu Mesiću i Sanaderu. Sanader i Mesić svojom demagogijom pokušavaju zavarati hrvatski narod. Riječi “ekonomski prosperitet” koje su se spominjale prilikom ulaska u NATO, možemo čitati kao “prodali smo im i dušu i tilo”. Takozvanom “izgradnjom demokracije” naši će momci zapravo ubijati civile. Mi se upitajmo imamo li demokraciju i mogućnost izbora u ovoj maloj lijepoj zemlji? Imamo vodu, more, ljepotu, tradiciju i geostrateški položaj i znamo da možemo biti neovisni. Znali smo to i devedesetih. Ukoliko smo u NATO ušli da bismo “izgrađivali mir”, neka prva odluka bude povlačenje Hrvatske vojske iz Afganistana i zamjena vojne misije u Afganistanu razvojnom misijom, poručila je Atana Grbić.