Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Stanko Zrilić čestitao Uskrs Anti Gotovini

Autor: Nives Rogoznica

02.04.2010. 22:00
Stanko Zrilić čestitao Uskrs Anti Gotovini


Potpredsjednik HSLS-a i predsjednik ŽV HSLS-a Zadarske županije Stanko Zrilić uputio je s konferencije za novinare čestitku „generalu pobjedniku Anti Gotovini sa željom da se kao slobodan i pravedan čovjek što prije vrati u svoju domovinu”.
U svojoj uskrsnoj poruci u kojoj podsjeća na Uskrs 1991. godine, Zrilić je kritiku uputio službenom Beogradu i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.
– Mene vrijeđa, kao hrvatskog građanina i potpredsjednika HSLS-a, da mi se kaže da su pojedinci činili zločine. Danas mi slušamo da predsjednik susjedne države kaže da su pojedinci čini zločine, a kolone tenkova bile su cvijećem ispraćane kad su išle na Hrvatsku. Nisu pojedinci u logorima držali zarobljenike. To je radila organizirana država. Nečuvena je izjava da general Gotovina mora biti osuđen, jer to su suprotnom ne bi lijepo zvučalo građanima susjedne države. Mora biti osušen da se elementi te agresivne politike ne bi osjećali povrijeđenima.
– Od 1991. do 2010. Uskrs u Hrvatskoj nije samo vjerski blagdan, nije samo dokaz pobjede života nad smrću, pravde nad nepravdom, slobode nad ugnjetavanjem. Uskrs je kod nas Hrvata razdjelnik događanja koju su obilježili našu prošlost, našu sadašnjost i obilježit će našu budućnost. Sjećamo se Uskrsa 1991. godine, sjećamo se Plitvica i bijelog snijega i prolivene hrvatske krvi nevinog redarstvenika Josipa Jovića. I ja, i većina hrvatskih građana, mislili smo da će to kratko trajati, da će Hrvatska stati na noge i da ćemo krenuti izgrađivati Hrvatsku i sretniji život. Bio je to tek početak. Bradate spodobe, četničke horde, počele su jedan krvavi pir razaranja i uništavanja svega što su generacije  stvorile. Deseci tisuća dali su živote i udove, za još nekoliko tisuća ne zna se što je bilo s njima. Hrvatska je morala dokazivati svijetu da imamo pravo na ono na što ima pravo svaka nacija, da imamo pravo na postojanje, samostalnost i slobodu. Hrvatska i danas leži na postelji od trnja,  i  2010. mora dokazivati da imamo pravo na samobitnost, slobodu i dostojanstvo. Hrvatski nacionalni heroj i osloboditelj general Ante Gotovina čami u zatvoru. Tamo se vodi velika bitka za istinu o Hrvatskoj, za sve ljude da se s njih skine ljaga.


 AKCIJA U KORIST DOMA ZA ODGOJ DJECE I MLADEŽI


Forum žena HSLS-a i Dom za odgoj djece i mladeži u Zadru  danas će od 11.30 na Narodnom trgu provoditi humanitarnu akciju za pomoć i obnovu Doma za odgoj djece i mladeži „Za moj ljepši dom”. Kompletan prihod  sakupljen od prodaje uskrsnih ukrasa koje su izradili štićenici Doma, bit će uložen u opremanje devastiranog  prostora Doma namijenjenog djeci i mladima. Ova je treća zajednička akcija članica Foruma žena HSLS-a i štićenika Doma, izvijestila je Morana Babajko, predsjednica Foruma žena HSLS-a.