Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Plači brezo bijela – najgore je biti četvrti

02.04.2011. 22:00
Plači brezo bijela – najgore je biti četvrti


Nakon poraza u polufinalu od Podbrezove bolji od Zadra u dvoboju za treće mjesto bio je mađarski Szeged


Jednostavno nije išlo – kazao je Ivan Lulić, direktor Zadra, nakon što su zadarski kuglači poraženi (2:6) u dvoboju za treće mjesto Europske lige. Ovaj put je od zadarskog sastava bila bolja momčad mađarskog Szegeda. Dan ranije su Zadrani sa 7:1 izgubili u polufinalu od slovačke Podbrezove, a nakon jučerašnjeg poraza ostali su i bez utješne nagrade na završnim turniru četiriju najboljih momčadi održanom u njemačkom Bad Langensalzu.
– Najgore je biti četvrti. Imali smo malo peha. Nisu nam odgovarale staze i izgubili smo obje utakmice – dodaje direktor Zadra.
Za broncu je zadarskom sastavu bilo potrebno više od dva raspoložena igrača, koliko ih je bilo u nedjelju. Boris Benedik i Kostadin Mamev uspjeli su doći do pobjeda, ali ostala četvorica to nisu mogli izvesti pa da su Mađari imali prilično lagan put prema bronci.
– Očekivali smo više, ali možemo biti ponosni na sve učinjeno u domaćem prvenstvu i u Europskoj ligi. Smatram da uzdignute glave možemo doći u Zadar – zaključio je Lulić.
Nisu Zadrani ni u subotnjem polufinalnom dvoboju bili na razini koja se očekivalo od njih. Slovačka Podbrezova je jednostavno prohujala kroz tu utakmicu, ne davši Zadranima niti malo šanse za uspjeh. Glatkoj pobjedi slovačke momčadi pridonijela je i katastrofalna igra Zadrana, u kojoj je najbolji pojedinac bio onaj od kojeg se to najmanje očekivalo, mladi Hrvoje Marinović. On je, sa srušenih 627 drva, sa 4:0 poražen od Zavarka, najboljeg svjetskog kuglača.
Najavljivali su Zadrani neizvjestan dvoboj, “tražili” svojih 50:50 posto šansi, ali Podbrezova je ipak prejaka momčad, pogotovo za jednu ovako lošu izvedbu Zadra.
– Jednostavno su prejaki. Nadali smo se nečem, ali dobili smo za protivnika jednu vrhunsku, odlično pripremljenu momčad Podbrezove. Nije išlo. Nije to bio naš dan – ističe direktor Zadra Ivan Lulić.
Nitko, osim Marinovića, kod Zadrana nije odigrao kvalitetnu utakmicu, a kamoli da se približio granici svojih mogućnosti. Tako je Kostadin Manev rušio 590, Luka Ukalović 593, Mario Baljak 568, Branislav Bogdanović 601 i Boris Benedik 573. A to nije ni blizu dovoljno da se i približi Slovacima.
Podbrezova – Zadar 7:1
Cech – Manev 3:1 (635 – 590), Zavarko – Marinović 4:0 (684 – 627), Tomka – Ukalović 3:1 (639 – 593), Foltin – Baljak 3:1 (601 – 568), Čalić – Bogdanović 3:1 (624 – 601), Kyselica – Benedik 2:2 (553 – 573).