Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Brončani Ante Marasović

02.04.2012. 22:00
Brončani Ante Marasović


Proteklog vikenda u dvorani ŠSD Pešćenica u Zagrebu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete u hrvanju grčko-rimskim načinom. Na natjecanju je nastupio 91 hrvač iz 18 hrvatskih klubova. Hrvački klub Zadar predstavljalo je tri od trenutačno šest kadeta kojima raspolažu pa su tako nastupili Ante Marasović (-46), Pijero Krt (-76) i Christian Sjauš (-85).
Ante Marasović je i ovaj put u četiri odlične i vrlo teške borbe opet izborio medalju za svoj klub. Odlučujuća borba odvijala se protiv iskusnijeg hrvača iz Siska Alena Muratagića. Borba se odvijala u tri runde, a Marasović je prvu odradio rutinski s primjenom velikog broja tehnika te bodovno poveo sa 6:0. Druga runda je bila vrlo tvrda, međutim, u samo jednom trenutku nepažnje Ante je izašao iz borilišta i na taj način izgubio bod koji ga je kasnije koštao ulaska u treću rundu. U trećoj rundi situacija je bila vrlo neizvjesna do samog kraja kada je Ante izveo nekoliko tehnika okretanja u parteru te je na kraju dobio rundu s 5:3 i ukupni meč.
Važno je istaknuti kako je Marasović jedini hrvač u HK Zadar koji je medalje osvajao u svim uzrastima u kojima je do sada imao prilike nastupiti i to u oba načina hrvanja, u grčko-rimskom i u slobodnom načinu kako na državnim tako i na međunarodnim prvenstvima.