Otpadno ulje iz brodica curi po Jazinama

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Vlasnici brodica u zadarskoj uvali Jazine već nekoliko mjeseci upozoravaju nadležne na problem odlaganja otpadnog ulja u postavljenim kontejnerima. Pritom, prstom upiru na Županijsku lučku upravu koja navodno ništa ne poduzima da se promijeni ružna slika u kojoj iz kontejnera curi ulje na obalu. Prvi čovjek Županijske lučke uprave Marinko Slavić rekao je da je upoznat sa situacijom u Jazinama te da su kontejneri u Jazinama zadnji put ispražnjeni prije pet dana.

- Od desetak postavljenih kontejnera za otpadno ulje, nama su problem samo ovi u Jazinama. Naime, tamo su postavljena četiri kontejnera zapremnine 300 litara ili na svakih 50 brodica jedan kontejner. Poznato je da zimi nitko ne mijenja ulje u brodicama, a polovica kontejnera dovoljna je za godišnju „produkciju" otpadnog ulja s usidrenih brodica. Zašto je to postalo problem, pitanje je koje treba odaslati na drugu adresu, rekao je Slavić.

Slavić je očito aludirao na nesavjesne građane koji kontejner zatrpavaju plastičnim bocama i drugim čvrstim otpadom pa budući da se takvima ne može stati na kraj, za sada kao rješenje, jedino ostaje redovno pražnjenje kontejnera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno