Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Protiv Cibone treba igrati 40 minuta”

02.04.2012. 22:00
“Protiv Cibone treba igrati 40 minuta”


Utakmicu smo izgubili na sličan način kao prethodnu. Odigrali smo dobrih petnaest minuta, ali košarka se igra četrdeset minuta. Petnaest minuta dobre igre je premalo. Olako smo ispustili prednost od 14 poena, koju smo imali u drugoj četvrtini i dopustili im da se lako vrate u igru. Treću četvrtinu smo odigrali jako loše, kako napadački, tako i obrambeno. Na kraju smo nešto pokušavali, ali Cibona je jednostavno bila bolja, rekao je nakon utakmice trener Zadra Aleš Pipan.
Možete li objasniti tako veliki pad nakon odličnog otvaranja?
– Teško je sada točno reći što nam se događa. Treba još jednom pogledati utakmicu, analizirati je i vidjeti tko je napravio te greške. Možda su se neki igrači zadovoljili s visokim vodstvom i mislili da je već gotovo, ali Cibona je momčad protiv koje treba igrati svih 40 minuta. Imali smo mnogo grešaka i čak 20 izgubljenih lopti, što je apsolutno previše. Preolako smo im bacali lopte u ruke ili u aut, iako nije bio baš tako agresivan presing. Ne znam što je u glavama igrača. Osim toga, ako želite pobijediti nekog favorita, morate gađati barem 80 posto slobodnih bacanja, a mi smo ih opet promašili čak deset. Ono što je naše nismo uzeli i tako dođe do ovakvog poraza.
Suđenje?
– Bilo je ok. Nikada suci ne mogu pogriješiti toliko, koliko mogu moji igrači.
Jasmin Repeša, trener Cibone, bio je nezadovoljan “mekanim” ulaskom njegovih igrača u utakmicu.
– Utakmicu smo otvorili izuzetno mekano. Ono što sam očekivao od svoje momčadi, to je napravio Zadar. Odigrao je tvrdu i čvrstu obranu, uz izuzetnu agresivnost u napadačkom skoku. To je bio naš prvi cilj i nismo ga ostvarili ni u svih 40 minuta, jer su nas dobili u skoku. Skoro ništa nije funkcioniralo u tom razdoblju. Na kraju prve i početku druge četvrtine nismo postigli koš sedam-osam minuta. Kada smo se spustili u stav i počeli igrati obranu, dobili smo neophodnu agresivnost, te zagrađivanje i organizaciju defanzivnog skoka. Tako smo dobili našu igru i kontranapad. Moram priznati da smo, s obzirom na prikazano u prvom poluvremenu, imali sjajan rezultat. U jednom trenutku smo imali minus 14 i to je bilo dosta kritično i opasno na vrućem terenu kao što je Zadar. U nastavku je prevladala duža klupa i energija koju smo imali. Treću četvrtinu smo odigrali zaista dobro, prije svega u obrani. Istrčali smo kontre, dobili potrebno samopouzdanje, čak i neke šuteve koji objektivno nisu naši šutevi. Ali tako je to, kada sve ide, onda ide i to. Zadovoljan sam što smo pobijedili na ovom vrućem terenu, a Zadru od srca želim da nastavi dobro igrati i da pobjeđuje.