4,5 milijuna kuna za socijalne stanove, 3,1 milijuna za pokriće manjka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXELL
Najveći dio viška ostvarenog u prošloj godini trebao bi biti namijenjen za izgradnju socijalnih stanova

Gradski proračun je u 2012. ostvario višak u iznosu od oko 7.6 milijuna kuna što je jedanaestina ukupnog akumuliranog proračunskog manjka koji je na početku prošle godine iznosio oko 90 milijuna kuna. Ovo je razvidno iz Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2012. koji će se pred Gradskim vijećem naći u četvrtak kada će vijećnici donijeti i odluku o rasporedu ostvarenog viška.

Najveći dio viška ostvarenog u prošloj godini, odnosno 4,5 milijuna kuna, trebao bi biti namijenjen za izgradnju socijalnih stanova. Riječ je zapravo o vraćanju sredstava u "fond" za izgradnju socijalnih stanova s obzirom na to da je s ove stavke nenamjenski bilo potrošeno oko 40 milijuna kuna što u svojim nalazima Državna revizija godinama zamjera gradskoj upravi. 3,17 milijuna kuna ostvarenog viška planira se usmjeriti u pokriće akumuliranog manjka koji iznosi četvrtinu proračuna za tekuću godinu.

Gradski proračun je u 2012. godini ostvario prihod u iznosu od 329,6 milijuna kuna što je za oko 10,4 milijuna kuna manje od planiranoga drugim rebalansom proračuna u prosincu prošle godine. Ukoliko se prihod uspoređuje s prvotnim proračunskim planom koji je iznosio 377,2 milijuna kuna, konačni je prihod manji za čak 47,6 milijuna kuna.

Gradski je proračun u prošloj godini na temelju prireza porezu na dohodak, uvedenog 1. travnja, prihodovao 16,8 milijuna kuna. Od poreza na kuće za odmor prihodovao je oko 1,2 milijuna kuna, a od poreza na tvrtku 5,4 milijuna kuna. Prihod od dobiti trgovačkih društava u vlasništvu Grada; Odvodnje, Tržnice Zadar i Obale i lučica, ostvaren je u ukupnom iznosu od oko 3,8 milijuna kuna, dok je temeljem naplate spomeničke rente i prava služnosti od Hrvatskog telekoma ostvareno 3.6 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno