I pedijatri preporučuju rano čitanje naglas

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Prva nacionalna kampanja "Čitaj mi!", posvećena čitanju naglas djeci od rođenja, krenula je jučer na Međunarodni dan dječje knjige.

Knjižničari, pedijatri i drugi stručnjaci udružili su se u akciji koju su pokrenuli Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, u želji da se kod roditelja i cjelokupnog društva razvije svijest o važnosti čitanja djeci od rođenja.

Istraživanja pokazuju da se mozak djeteta, kojem odrasli čitaju i pričaju, brže razvija. Stoga pedijatri preporučuju rano čitanje naglas.

Kampanja "Čitaj mi!" predstavljena je jučer i na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar u sklopu tradicionalne radionice čitanja priče djeci od 3 do 7 godina utorkom u 16 sati. Cilj je prije svega educirati roditelje, kažu Dajana Brunac i Žozefina Žentil-Barić iz Gradske knjižnice, koje su već i prije bile uključene u slične projekte.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno