"Želimo pokrenuti proizvodnju prije sezone!"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Bivši radnici SAS Vektora na čelu sa pravnim zastupnikom SSSH Zadarske županije, Vedranom Uranijom, na jučerašnjoj su konferenciji za medije naglasili kako je nakon 10 mjeseci prihvaćena predstečajna nagodba za tu zadarsku firmu.

Nakon niza zajedničkih apela Fini i ministru financija Borisu Lalovcu, te četiri prosvjedna skupa, bivši radnici ove tvrtke imaju razloga vjerovati kako će se cijela priča odvijati pozitivno za njih.

- Predstečjana nagodba pokrenuta je 27. lipnja 2014., a završena 27. ožujka 2015. godine. Čak 72 posto vjerovnika glasovalao je za prihvaćanje nagodbe. Na ovaj način stvorena je kvalitetna podloga za ulazak strateškog partnera, renomirane švicarske tvrtke Mack Project u SAS Vektor d.d. kako bi ova tvrtka ponovno počela sa proizvodnjom, naglasio je Uranija.

- Sada tražimo da se proces provođenja predstečajne nagodbe ubrza, naveo je Uranija.

Strateški partner, švicarska tvrtka Mack Project, ne samo da se obvezala kako će ove ljude vratiti na posao, što je uostalom i zakonska obveza, isplatiti im plaće i otpremnine u iznosu od oko milijun kuna, već su izrazili i potrebu za dodatnim zapošljavanjem radnika.

- Naime, ovi ljudi više ne mogu čekati isplatu plaća i otpremnina, te vraćanja na posao. Zakonski rok za to je godinu dana. Međutim, svi ovi bivši radnici SAS Vektora, su pod blokadama, ovrhama i ne mogu više niti režije plaćati. Dugovanja prema njima trebala bi se podmiriti prodavanjem nekretnina, starog pogona SAS Vektora kod Supernove, no bivši radnici ne mogu toliko čekati. Zatražit ćemo da dugovanja prema radnicima podmiri novi strateški partner. Stoga ćemo 8. travnja nazočiti sastanku sa predsjednikom nove uprave Brankom Perinčevićem i Antom Poljakom, sindikalnim povjerenikom nagodbe. Tamo ćemo iznijeti zamolbe kako bi se isplata radnicima izvršila do početka svibnja, kao i zahtjev da ih se što prije vrati na posao i da se pokrene proizvodnja jer je važno to učiniti prije početka sezone, naglasio je Uranija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno