Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Skupština sukošanske Matice umirovljenika

02.04.2017. 22:00
Skupština sukošanske Matice umirovljenika


Matica umirovljenika Općine Sukošan u Domu mladeži održala je redovnu, izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj je nazočilo čak 97 članova.
– Tijekom protekle godine pristupio nam je 21 novi član. Matica umirovljenika samostalno djelujemo već 13 godina i trenutačno imamo 171 člana od kojih 11 nije platilo članarinu, kazao je Željko Smolić Benac, predsjednik Matice umirovljenika Općine Sukošan, dodavši i kako su ih prerano napustila četiri člana: Šime Pavić, Slavko Birkić, Božidar Vanjak i Ivo Pavić.
Na sjednici su nazočili predsjednik, dopredsjednik i tajnik Matice umirovljenika Zadarske županije, Milivoj Dujela, Tomislav Pavić i Duško Vuković, te predsjednik i tajnik Matice umirovljenika Bibinje, Nediljko Šimunić Ćopo i Ivan Kero.
– Do sada smo obišli gotovo cijelu Lijepu Našu, a bili smo i u Italiji, BiH, Crnoj Gori. Protekle godine bili smo u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju te u Stonu i Malom Stonu, rekao je Smolić u svom godišnjem izvješću o radu u 2016. godini.
Protekle godine održali su 16 sastanka Upravnog odbora te bili suorganizatori dvodnevnog humanitarnog Božićnog sajma u Sukošanu kao i suorganizatori Božićnog sajma u Debeljaku, a već tradicionalno u Domu mladeži organiziraju doček Nove godine.
Dobno najstarija udruga u Sukošanu već tradicionalno organizira i Dan umirovljenika te na zaista jedinstven način proslavlja Dan neovisnosti. Matica umirovljenika kroz razne aktivnosti svojim članovima nastoji poboljšati kvalitetu života.
– Naši sugrađani starije životne dobi gradili su hrvatsko društvo, omogućili mladima da se školuju i naša je obveza da problemi koje imaju budu u središtu pozornosti, istaknuo je Dujela, dodajući kako je Sukošan odličan primjer dobrog udruživanja osoba starije životne dobi.
Umirovljenicima je dobre želje za zdravlje i dug život uputio i Nediljko Šimunić Ćopo iz susjednih Bibinja.