Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Turisthotel u vodeni raj uložio 50 milijuna kuna

02.04.2017. 22:00
Turisthotel u vodeni raj uložio 50 milijuna kuna


Uronite u sjajne nove bazene u 2017.!, naslov je kojim Turisthotel u svoj Zaton mami ovoljetne posjetitelje. Tradicionalno na vrhu najboljih kampova Hrvatske, ali i Top kampinga Europe i vječni “Superplatz” ADAC-a, Njemačkog autokluba kojem njemački kampisti bespogovorno vjeruju, Zaton ostaje pobornik borbe za izvrsnost.
Umjesto rekonstrukcije starog bazena kojem je pobrojano 14 godina i ocijenjeno da ga valja modernizirati, kazuju nam Ivo Bobić i Frane Skoblar, sada je stvoren svojevrsni akvaparkovni raj za djecu i mladež.
Turisthotelov Zaton svojevremeno je upravo od Njemačkog autokluba ponio titulu najboljeg kampinga u Europi za obiteljski odmor obitelji s djecom. To nastoji i ostati.
 – S koncem svibnja i početkom lipnja kompleks mora biti u funkciji jer nas čeka snažna sezona, kazuje nam direktor Zatona Bobić.
 Kompleks obuhvaća u potpunosti renovirane postojeće bazene, izgradnju dodatnih bazena različitih veličina s popratnim atrakcijama, kao i dodatne sadržaje.
Tu su dva obnovljena postojeća bazena – bazen za odrasle i tinejdžere površine 825 m2 i dubine 1,30 m te bazen za djecu površine 340 m2 i dubine 0,30 m. Dobit će niz dodatnih sadržaja – bazen za plivanje površine 174 m2 i dubine 1,30 m, tri manja bazena s hidromasažnim ležaljkama i klupama površine od 86 do 115 m2 i dubine 0,90 m, zatim veći bazen s hidromasažnim klupama i panoramskim pogledom na Jadran, površine 182 m2 i dubine 1,20 m, kao i dva spojena bazena površine 220 m2 i 60 m2 namijenjena mlađoj publici. Okruženje će činiti spray park, prostrano sunčalište, bar uz bazen te ono što su ocijenili kao nužnu potrebu – amfiteatar za animaciju kapaciteta 750 osoba. Ovim smo dobili svojevrstan akvapark, ali ostaje pitanje o onom planiranom iza sadašnjeg kampa kao posebno impresivnom, a koji bi uvećanjem površina vode omogućio i bitno uvećanje kampa, odnosno gotovo novi kamp pa i hotel?
– Ostaje naš projekt i plan koji je već detaljno razrađen. Ono prvo što nam slijedi u 2018. je pak rušenje najvećeg dijela preostalih apartmana s tri zvjezdice, odnosno njih 184 i gradnja novih s četiri zvjezdice. S time mislimo ući u 2018. godinu, odnosno sezonu, najavljuje Bobić.
Najuspješnije turističko poduzeće u Zadarskoj županiji, štoviše već niz godina i općenito najuspješnija tvrtka u ovoj regiji, tako je i ove godine spremna na nove iskorake i rekorde.