Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Plesna udruga Bellus osvojila 23 medalje od koji 11 zlatnih

03.04.2019. 09:24
Plesna udruga  Bellus osvojila 23  medalje od koji  11 zlatnih


U subotu, 30. ožujka, u školskoj dvorani Osnovne škole Bibinje po prvi je puta održan Međunarodni plesni festival u organizaciji  plesne udruge Bellus iz Zadra. Bilo je to najveće međunarodno plesno  natjecanje u Zadarskoj županiji pod nazivom Internacional Dance Festival Zadar 2019. na kojem je sudjelovalo 700 natjecatelja i 17 plesnih skupina iz zemlje i inozemstva, i to redom iz Zadra, Splita, Visa, Svete Nedjelje, Zagreba, Krka, Ljubuškog, Mostara i Omiša.
Djeca su se natjecala u 20-tak raznih plesnih disciplina kao što su  MTV, Jazz Dance, Fitness Dance, Open, Freestyle, Balet, Hip Hop, Zumba, Pom-pom, Street show,… a gledajući po godištima, sudjelovala su  djeca od 3 do 18 godina, te odrasli.


Izostala podrška grada
Predsjednica, voditeljica i koreografkinja plesne udruge Bellus, Ines  Dragović, jako je zadovoljna odazivom iz drugih klubova, te joj je jako  žao što nije postojala mogućnost održavanja dvodnevnog natjecanja.
– Iako je bilo najavljeno 1.500 natjecatelja, neke smo klubove nažalost  morali odbiti za ovu godinu. Grad nam nije pomogao u realizaciji, ali  svejedno smo sretni jer smo sve sami uspjeli realizirati. Vjerujem da će se  manifestacija prerasti u tradiciju te da će se ovo plesno natjecanje nastaviti i narednih godina, kazala je Dragović zahvalivši se Općini Bibinje i  ravnateljci OŠ Bibinje što su im ustupili dvoranu i školu za potrebe ove  velike manifestacije.


90 plesača i 23 medalje
Plesna udruga Bellus na natjecanju je sudjelovala s čak 90 plesača i  postigla jako dobre rezultate, nastavila je Dragović.
– Djeca su se natjecala u plesnom fitnessu, latinoameričkim i standardnim plesovima te hip hop-u, a osvojila su 11 zlatnih, 6 srebrnih te 6  brončanih medalja. Izuzetno sam ponosna na svu svoju dječicu koja su  bila s nama, ponajviše onima koji su po prvi puta stupili na plesni podij,  kazala je dodavši kako njihovim avanturama nema kraja jer pripreme za  sljedeća natjecanja kreću vec danas.
– Ostalo nam je svega tri mjeseca do kraja sezone pa imamo ruke pune  posla. No, ipak mi je najvažnije od svega vidjeti nasmijana i zadovoljna  dječja lica jer to je ono što i mene čini sretnom u ovome poslu, kazala je  dodavši kako ih do kraja sezone očekuju natjecanja u Beogradu, na Krku  i Rijeci nakon čega završavaju svoju plesnu priču do 9. mjeseca.