Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Beroš na odgovornost pozvao mlade, ali i liječnike te najavio utvrđivanje odgovornosti za stanje u biogradskoj bolnici

03.04.2020. 12:58
Beroš na odgovornost pozvao mlade, ali i liječnike te najavio utvrđivanje odgovornosti za stanje u biogradskoj bolnici


Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjioj konferenciji  odgovarao je i na pitanja novinara, prije svega o tome hoće li, nakon prozivke mladih Zadrana zbog njihova okupljanja, prozvati i liječnike koji su stvorili žarište epidemije u Biogradu:
– Ako ste pratili moje obraćanje u Stožera, u jednom sam trenutku rekao da je na liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima povećana odgovornost jer mi smo ti koji znamo kako se virus prenosi i koji moramo voditi računa i o svojem i o tuđem zdravlju. S obzirom da smo odgovorni za naše bolesnike, apeliram na sve zdravstvene djelatnike koji se većinom odgovorno i savjesno ponašaju da takvi budu i dalje – naglasio je ministar, pojašnjavajući i hoće li se utvrđivati nečija odgovornost vezano za zarazu u biogradskoj bolnici:
– Naravno da hoće, ispitat će se sve relevantne okolnosti. Kao što sam informiran, u bolnicu Biograd infekcija je ušla putem pacijentice koja je imala povišenu temperatutu i bila COVID pozitivna. Uobičajeno je da se zdravstveni djeatnici koji su na prvoj crti obrane razbolijevaju jer su najviše izloženi. Nisam u ovom trenutku dobio informacije da je bilo nekih drugih neadekvatnih postupnja, ali kao što sam već rekao, jednom kada ova epidemija završi podvući će se crta i analizirati odgovornost svih nas, počevši od mene – pojasnio je Beroš