Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Policija u šest slučajeva našla ekipe u kafiću, idu im prijave!

03.04.2020. 13:58


Ja sam sigurna da Split želi biti u svemu prvi, osim u broju korona, isto tako da Zadar hoće biti jedini po Morskim orguljama i Pozdravu Suncu, ali da sigurno ne želi biti prvi na svijetu po koronama. Tako da molimo naše sugrađane na jugu, pokažite da ste bolji od svih ostalih i ne dajte koroni da se širi, bila je izjava ravnateljice zagrebačke bolnice Fran Mihaljević dr. Alemke Markotić na jednoj od pressica prije dva dana, a koja još uvijek »odzvanja« u ušima prozvanih Dalmatinaca i tema je mnogih, pa i ogorčenih komentara. I ministar zdravstva Vili Beroš koji je jučer sa svojim suradnicima boravio u Zadarskoj županiji i posjetio Opću bolnicu kako bi se uvjerio u stanje na terenu i dao podršku Županijskom stožeru civilne zaštite, tada je na istoj konferenciji za novinare izjavio – »kako od svojih kolega i prijatelja iz Zadra, Šibenika iz Splita dobiva vijesti da se mladi okupljaju u kafićima, poglavito sa zatamnjenim staklima i druže se, piju pića, zabavljaju…«
Prema informaciji glasnogovornice PU zadarske Ivane Grbin od 19. ožujka ove godine, od kada su stupile na snagu restriktivnije mjere obrane od pandemije koronovirusa, zabilježili su šest takvih slučajeva u samom gradu i njegovu širem području.
– Stalno smo na terenu i provjeravamo svaku dojavu. Dojava je bilo puno više, ali smo do danas utvrdili šest slučajeva kršenja mjera i odluka koje je donio Nacionalni, a onda i naš Županijski stožer civilne zaštite. U tim smo slučajevima zatekli više osoba u kafićima, objasnila je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin dodajući, kako su prekršitelji mjera zaradili prijave koje su proslijeđene nadležnom Državnom inspektoratu na daljnje postupanje.