Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

TREĆA HNL JUG Karlo Torbarina: Primarni cilj protiv Kamena je pozitivan rezultat

03.04.2021. 07:44


U 21. kolu Treće HNL jug momčad Hrvatskog viteza Posedarje mora put Ivanbegovine gdje ih očekuje dvoboj s ondašnjim Kamenom. Iza Posedaraca je nezgodan domaći poraz od Splita, ali prije toga su ostvarili odličan niz od dvije uzastopne pobjede nad Hrvacama i OSK-om od kojih je ova potonja ostvarena na gostujućem travnjaku. Momčad Kristijana Tute na teško gostovanje kod Kamena ne putuje sigurno s izvješenom bijelom zastavom unatoč tome što je riječ o jednom od vrućih trećeligaških travnjaka. Kamen je u posljednjem kolu doživio uvjerljivi poraz na gostovanju kod biogradskog Primorca i sigurno će se htjeti iskupiti kod kuće, ali imperativ zna biti i dvosjekli mač.
– U Ivanbegovinu putujemo po iskupljenje za ovaj domaći poraz od Splita – kazivao je jučer Karlo Torbarina.
– Protiv Splita definitivno nismo bili pravi i bez imalo izmotavanja mogu kazati da smo u potpunosti podbacili. Split je jedna od boljih momčadi u Trećoj HNL jug, pojačali su se tijekom stanke i u ovoj utakmici bili bolji od nas. Ništa nismo pokazali u toj utakmici i zato ostaje određena žal jer mislim da smo imali što za pokazati. Uostalom to smo dokazali kolo prije kada smo slavili na gostovanju u Otoku. Tamo smo se od prve minute nametnuli i tu terensku inicijativu vrlo brzo pretvorili u vodstvo. Iskreno, pobjeda protiv OSK-a mogla je biti i uvjerljivija s obzirom na prilike koje smo stvorili.
Poraz od Splita prvi je ovoga proljeća u koje su Posedarci odlično ušli sa sedam osvojenih bodova u tri odigrana kola.
– Istina, sakupili smo dosta bodova na otvaranju proljeća i to je svakako ono što nas čini zadovoljnima. Zadovoljstvo je time veće kada znamo da smo imali niz od četiri vrlo teška suparnika, svi redom iz vrha Treće HNL jug. Neretvanac, Hrvace i Split su vrlo dobre momčadi, a očekuje nas novi niz koji nije ništa lakši. Ipak, s ovih sedam osvojenih bodova podigli smo se na ljestvici i sada moramo nastaviti u istom ritmu.
Posedarci će danas put Ivanbegovine gdje ih dočekuje »tvrdi« Kamen.
– Već šest ili sedam godina igram Treću HNL jug i u Ivanbegovini sam se vrlo rijetko radovao bodovima. Mislim da sam tek jednom sa Zadrom slavio na gostovanju kod Kamena. Riječ je o jednom od najtežih gostovanja gdje vrlo malo momčadi uspijeva doći do boda, a gotovo nikada do sva tri. Međutim, da me netko krivo ne shvati, naš naum nikako nije »skinuti gaće« u Ivanbegovini. Dapače, putujemo po bod ili sva tri bez obzira na to što je riječ o vrlo dobroj momčadi. Prošlo je to vrijeme kada smo unaprijed gubili bodove čim bi prošli tablu koja označava kraj Posedarja. Idemo na pobjedu, a primarni cilj nam je pozitivan rezultat. Bod, ili još bolje sva tri – kazao je na kraju razgovora Karlo Torbarina.


Treća HNL jug
21. kolo, danas, 16.30 sati: Kamen – Hrvatski vitez Posedarje, Jadran LP – Primorac (B), Zmaj (M) – Zagora, Split – Sloga, OSK – Vodice, Hrvace – Zmaj (B), Neretvanac – Uskok, Urania – GOŠK Du.


»S ovih sedam osvojenih bodova podigli smo se na ljestvici i sada moramo nastaviti u istom ritmu
Karlo Torbarina