Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zaostali stijeg predstavlja opasnost u moru

03.04.2021. 09:09


 Javio nam se zabrinuti čitatelj koji je na šetalištu ispred Maraske primijetio zahrđalu cijev koja viri iz mora te nas je upozorio kako cijev tako stoji već neko vrijeme. Naime, prema riječima čitatelja, radi se o stijegu ostalom od postavljanja zastava ispred zgrade Maraske koju je postavila Akcija mladih još prije nekoliko godina povodom donošenja izmjena DPU-a Maraska kojeg su naručili turski investitori iz Dogus grupe. No, zastave više nema, a instalacija sa stijegom i gumom koja je nalivena cementom sada je završila u moru, i prema riječima čitatelja, predstavlja veliku opasnost.
– Sve je na kraju završilo u moru i pod utjecajem mora zahrđalo i postalo opasnost za ljude koji se ljeti kupaju na tom mjestu. Prije mjesec dana slikao sam to kada sam brodom išao na ribe. U tom trenu sve je ležalo na dnu mora. Sad ju je netko podigao i željezna šipka je pukla te viri pola metra iz mora. Sad su oseke, ljeti plime. Ta se cijev neće ni vidjeti ljeti zbog velike razlike u razini mora onda i sad, a najveći je problem što neko dijete može skočiti točno na nju. I tko bi bio kriv, s pravom se pita čitatelj.
Ako je već nisu pomaknuli do sada, nije ni sada kasno, piše čitatelj te moli da se nešto poduzme po ovom pitanju.
– Ako je nisu pomaknuli tada, nakon akcije, ni sad nije kasno da to naprave. Bolje nego da kasnije čitamo kako je neki turist ili neko dijete skočilo u more bas na tom mjestu. Posljedice bi bile straše! Akcija mladih ili sam Grad Zadar, sasvim je svejedno, trebaju maknuti tu opasnost iz mora, zaključuje na kraju čitatelj.
O ovom problemu obratili smo se i pročelniku Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertinu Dujeli, koji nam je rekao da će se to svakako ukloniti.
– Sve što je u moru je pod upravom Županije, ali mi ćemo napraviti sve kako bismo sanirali područje. Proslijedit ćemo žalbu Županiji, a ako je potrebno onda će i naši komunalni redari to maknuti, zaključio je Dujela.