Ralph Fiennes u Murteru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
MOŽDANI UDAR
Autor: 
Mozart, jugo i Murter: početak je to ljubavne priče. Ljubav je izbor uma i duše. Izabirem ljubav u centru Murtera. Radosno pozdravljam poznate i nepoznate
TZO MURTER
Mjesto Murter na otoku Murteru

Kada ulaziš u Murter kao da ulaziš u ljubavnu priču. Ožujak je u sutonu. Mlado, raspojasano jugo igra se s privezanim jedrilicama kao s perom koje je raščupao zaljubljeni mladi pijetlić s repa tašte koke. Duša mi se igra taktovima Mozartove sonate Elvira Madigan. Mozart, jugo i Murter: početak je to ljubavne priče. Ljubav je izbor uma i duše. Izabirem ljubav u centru Murtera. Radosno pozdravljam poznate i nepoznate. Dobroćudno mi odgovaraju, jer izabrao sam ljubav. Centar Murtera, kameni i uznositi, stara je Dalmacija. Prkosna, rebelska. Oko mi bilježi plastične nadstrešnice. To je blijeda Dalmacija novca.
Stara je ljubav između Murtera i Sali. Ljubav je to kornatskih kruna, korona. Kornati su nas svađali, na Kornatima smo se zaljubljivali.
Ralph Fiennes ulazi u ljubavnu priču tokom Drugog svjetskog rata, u divnom filmu Neila Jordana Kraj ljubavne priče. Film se temelji na knjizi Grahama Greenea. Ralph Fiennes i crvena, velika Julianne Moore izabiru ljubav, jer ljubav je našla da su je dostojni. Bol je u početku ljubavi, bol je u kraju ljubavi. Bitna bol, za školu života.
Ulazim u općinu Murter. U dugom, mračnom hodniku hvata me klaustrofobija. Srećom, lijepa Murterinka, kojoj je tetka udana u Salima, daje mi telefonski broj djevojke Jelene koja sudjeluje u restauraciji djelova drvenog Velog oltara iz saljske župne crkve. Jelena je u Splitu. Ključ radionice je u Splitu. Nema ključa, nema oltara. Ključ je uvijek ključ oltara i ljubavi.
Ralph i Julianne izlaze iz Ljubavne priče. Napuštam Murter s izabranom ljubavlju. Mozart stišava sonatu Elvira Madigan. Živjela ljubav. Volim Murter.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)