Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Juniori Gorana prvaci Dalmacije

Autor: Nebojša Gunjević

02.05.2010. 22:00
Juniori Gorana  prvaci Dalmacije

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



Odbojkaši Gorana osvojili su juniorsko odbojkaško prvenstvo regije jug pobijedivši u finalu Mladost iz Kaštel Lukšića te su te dvije momčadi stekle pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske koje će se ove godine održati u Poreču. Momčad Zadra osvojila je treće mjesto, a četvrti je bio Šibenik. Na ove godine iznimno kvalitetnomu Prvenstvu Dalmacije u Bibinjama su se još natjecali sastavi Dubrovnika i Splita, a igralo se na dva dobivena seta.
Iznimno talentirani mladi Goranov tim u svojim je redovima imao i najboljega igrača turnira, Tomislava Fuzula, dok je najbolji dodavač bio Mario Močić iz Mladosti iz Kaštel Lukšića. Polufinalna utakmica između Mladosti iz KL i Šibenika te utakmica za treće mjesto nisu održane jer je sastav Šibenika procijenio da u srazu s preostalim sastavima nema mogućnosti ostvariti bolji rezultat, a turnir je bio vrlo naporan jer su se svi susreti igrali u subotu. Nagrade najboljim momčadima i pojedincima uručili su Branko Kinda i Marin Masnić, a sudili su Vlado Fuzul i Damir Kunce.
– Zadovoljni smo – bilo je jako lijepe i kvalitetne odbojke, i iznenađeni smo što smo mi pobjednici jer smo mislili da će to biti Mladost. Ali drago nam je da smo mi pobijedili. Bilo je pet jakih momčadi a ova šesta bila je za nijansu lošija – vrlo kvalitetan turnir i kvaliteta utakmica kao Prve B lige. Sada nam je veliki problem skupiti novac za prvenstvo države. Šteta što idu samo dvije ekipe u Poreč, što ne mogu ići tri prvoplasirane jer i Zadar ima jako kvalitetan sastav i odlučivalo je trenutno raspoloženje igrača – rekao nam je Vlado Fuzul, glavni organizator turnira.
– Moglo je i bolje. Treći smo, ove dvije momčadi za nijansu su bolje odigrale od nas ovaj turnir. Nemam što zamjeriti dečkima – nisu pružili maksimum ali borili su se pošteno. Čestitke Bibinjama – rekao nam je Marin Masnić, trener trećeplasiranoga sastava.
Finale
GORAN2
MLADOST KL1
(21:25, 25:18, 15:11)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Gledatelja 63. Suci: Vlado Fuzul i Damir Kunce (oba Bibinje).
GORAN: Fuzul, Bugarija, Frleta, B. Šimunić, A. Šimunić, J. Šimunić, Sekula, Lisica. Trener: Ivica Jelić.
MLADOST KL: Močić, Višić, Batarelo, Kostać, Jukić, Giljanović, Botić, Matković, Marčić, Lukas-Staničin, Glaurdić, Viculin. Trener: Nebojša Omašić – Bare. Pomoćni trener: Ivan Andromak.
Finalni meč ponudio je vrlo borbenu odbojku dva prvaka skupina. Bibinjci su nakon polufinalne utakmice sa Zadrom odmah morali igrati finalni susret, a bili su i u dodatno lošijem položaju jer Mladost nije igrala polufinalnu utakmicu protiv Šibenika.
Prvi su set sastavi bili izjednačeni do 18:18 da bi kod rezultata 18:20 Ivica Jelić potražio svoj prvi time-out. I kod 19:22 Jelić traži predah za svoj sastav želeći preokrenuti rezultat ali Kaštelani Goranu u četvrtoj Goranovoj utakmici prvoga svibnja prvi osvajaju set.
I drugi set nije počeo obećavajuće za bibinjski tim. Kaštela imaju na početku 2:5 i 6:9, ali Goran radi miniseriju 3:0 za izjednačenje 9:9, da bi u vodstvo prešao kod 11:10 te došao do velikih 21:17. Tada gostujući trener Omašić uzima predah za svoj sastav no niti on ne uspijeva pauzom preokrenuti igru i rezultat te Goran izjednačuje s visokih 25:18 na 1:1 u setovima.
Treći set Bibinjci počinju s 2:0, Kaštelani okreću na 2:3, da bi Goran ostvario 7:4. a strane se mijenjaju na 8:5. Goran povećava na 10:6, 12:8, 13:19, 14:10 i jasno je da pobjednički pokal ostaje u Bibinjama. Četiri od pet zadnjih Goranovih poena realizirao je Goranov kapetan i najbolji igrač turnira Tomislav Fuzul na dobre lopte Bruna Šimunića.
– Turnir je bio iznenađujuće kvalitetan. Sve ekipe su se predstavile u lijepom svjetlu. U finalu nije bila možda briljantna igra jer smo dali sve od sebe u polufinalu protiv Zadra, i sigurno je na kraju umor učinio svoje – rekao je Ivica Jelić, trener Gorana.
– Ovo je dosada najjače prvenstvo Dalmacije u povijesti Hrvatske u zadnjih 20 godina. Sve je bilo fenomenalno i čestitam svima. Ekipe su bile vrhunske i idemo na bolje – rekao je Nebojša Omašić – Bare, trener Mladosti iz Kaštel Lukšića.


Prvenstvo Dalmacije ukratko


Rezultati, skupina A: Mladost KL – Zadar 2:1 (26:28, 25:22, 15:12), Zadar – Dubrovnik 2:1 (25:23, 23:25, 15:10), Mladost KL – Dubrovnik 2:0 (25:20, 25:14); skupina B: Goran – Šibenik 2:0 (25:22, 25:14), Šibenik – Split 2:1 (25:19, 19:25, 15:6), Goran – Split 2:0 (25:19, 25:18); polufinale: Mladost KL – Šibenik 2:0 (b.b.); Goran – Zadar 2:0 (25:21, 25:22); za treće mjesto: Zadar – Šibenik 2:0 (b.b.); finale: Goran – Mladost KL 2:1 (21:25, 25:18, 15:11).
ZADAR: Števanja, Knežević, Kulaš, Lisica, Mandić, Hrabrov, Barić, Bakale, Mijolović, Šestan, Kutija, Burčul. Trener: Marin Masnić. Pomoćni trener: Ivan Hrabrov.