Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nismo ništa zaslužili, Bog nam je darovao bod

Autor: Matej Lordanić

02.05.2010. 22:00
Nismo ništa zaslužili,  Bog nam je darovao bod

Foto: Filip BRALA



Ovo je bila katastrofa. Nemamo nogometnu inteligenciju – kaže Surać
Kapetan Zadra Jakov Surać bio je jedan od najboljih igrača Dalibora Zebića protiv Lokomotive. Vukao je sve konce igre i bio jedan od najzapaženijih domaćih nogometaša. No, niti on nije uspio pomoći Zadru da ostvari pobjedu. Surać je nakon utakmice bio izuzetno nezadovoljan igrom koju je ocijenio katastrofalnom.
– Željeli smo tri boda, ali jedno su želje, a drugo mogućnosti. Protiv Lokomotive nismo zaslužili ništa, Bog nas je darovao bodom. Ovo je bila katastrofa. Nemamo nogometnu inteligenciju. Igra nam se svodila na nekakvo nabacivanje, dijagonale i previše potrošenih lopti uzalud. Time smo u stvari dizali nogometaše Lokomotive koji su, kako je utakmica odmicala, igrali sve bolje i lepršavije. Hvala Bogu što nismo poraženi jer su gosti u drugom poluvremenu imali dvije-tri čiste prigode – započeo je Surać pa nastavio:
– Valja podvući da smo utakmicu koja nam život znači odigrali bez ijedne prigode za pogodak. Slaba je bila komunikacija između vratara i zadnje linije, a uz to nikako nismo uspjeli razigrati napadača. Sve lopte koje su išle prema Santiniju i Terkešu su u stvari bile bačene u bunar. Konstantno se preskakao vezni red. Aktualno stanje bih okarakterizirao kao kolektivnu nemoć.
U posljednja dva kola neće biti nimalo lako. U sljedećem kolu Zadar ide u Varaždin u goste Varteksu, a u posljednjem očekuje Zagreb na Stanovima.
– Bit će teško. Sami smo se doveli u situaciju da u posljednjih pet utakmica osvojimo svega jedan bod. Izgleda da nas Bog čuva jer su u posljednjih 10-ak kola ostali rezultati išli u našu korist. Međimurje je poraženo od Cibalije i izgleda da su oni otpali. Ostaje nam odigrati još dva kola i nadam se da će sve biti u redu.