Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vrtić vrijedan pet milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

02.05.2010. 22:00
Vrtić vrijedan pet milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Uređenje okoliša i ukupan građevinski dio posla koštat će oko 5 milijuna kuna. Vrtić se gradi za djecu iz cijele naše općine, a boravak djece ćemo svakako sufinancirati. Naime, jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj, rekao je načelnik Juričević
Skromnom svečanošću u Posedarju je obilježen početak radova na velikom projektu. Kod zgrade osnovne škole i potpuno obnovljenog nogometnog stadiona “Gordan Demo” postavljen je kamen temeljac za dječji vrtić s jaslicama, projekt koji su Posedarci i žitelji općine dugo godina čekali.
Ukupna vrijednost radova iznosi 3,450.000 kuna financiranih od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kroz program Europske investicijske banke. Završetak radova koje izvodi tvrtka “Altea” iz Vukovara predviđen je za kraj ove godine. Vukovarci su posao dobili u postupku javne nabave u kojem su otvorene čak 23 ponude za izvođača radova dok je dokumentaciju za nadmetanje preuzelo 35 zainteresiranih ponuditelja što je znatno smanjilo cijenu izvođenja radova.
Uz nazočnosti izvođača radova “Altea” iz Vukovara, nadzornog inženjera Davora Dobrovića iz zadarskog Donata, projektantice dipl. inž. arh. Sanje Balta, djece iz dječjeg vrtića “Mali princ” predvođenih tetom Vjencislavom Poborac, kamen temeljac zajednički su postavili zadarski dožupan Đani Bunja i načelnik Ivica Jurjević.
– Vrtić je projektiran i osmišljen za rad s tri skupine djece za ukupno 120 djece, s jaslicama, mješovitom i predškolskom skupinom te sa svim sadržajima i opremom. Tlocrtna površina dječjeg vrtića je 386,4 metara četvornih. Vrtić će imati prizemlje i jedan kat s terasama. Ono što su nam donedavno neopravdano predbacivali kao predizborni trik sad postaje stvarnost, rekao je načelnik Juričević pritom poželjevši da suvremeni dječji vrtić doprininese demografskoj obnovi.
– Uređenje okoliša i ukupan građevinski dio posla koštat će oko 5 milijuna kuna. Vrtić se gradi za djecu iz cijele naše općine, a boravak djece ćemo svakako sufinancirati. Naime, jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj. Sa željom da se zaustavi stalan pad broja stanovnika našeg kraja ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života, kazao je Jurjević istaknuvši kako su komunalna i infrastrukturna izgradnja preduvjeti koji će omogućiti i demografsku obnovu.
Nazočnima se biranim riječima obratio i dožupan Đani Bunja. U opravdanoj odsutnosti posedarskog župnika o. Marija Fundaka obred blagoslova je predvodio župnik Ražanca don Damir Juričin.