Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Za europski uspjeh trebaju nam još dva kvalitetna igrača

Autor: Z L

02.05.2010. 22:00
Za europski uspjeh trebaju nam još dva kvalitetna igrača

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sezona je bila uspješna, iako smo odličan nastup u domaćem prvenstvu malo iskompromitirali na međunarodnoj sceni
Osvajanje titule prvaka Hrvatske već im je postalo rutina. Naravno, radi se o kuglačima Zadra koji su prošlu subotu pobjedom nad Triljem i šesti put zaredom postali najbolja momčad u Hrvatskoj. Očekivano?
– Odgovorio bih da je na neki način i bilo očekivano – rekao je trener Šime Mijolović, nastavivši:
– Znali smo da smo jaki, da imamo dobru momčad, ali isto tako znali smo da ćemo se morati itekako pomučiti da dođemo do toga. Sport je nepredvidiv i sigurno da se nismo željeli bahatiti. A i morali smo do zadnjeg kola ostati koncentrirani.
Titula prvaka Hrvatske velik je uspjeh. Pogotovo ako dođe šest puta zaredom. Zadar je apsolutni vladar hrvatskog kuglanja, a za očekivati je da će tako ostati i dalje. Može li se sezona smatrati apsolutno uspješnom?
– Uspješna je, iako smo odličan nastup u domaćem prvenstvu malo iskompromitirali na međunarodnoj sceni.
U dva međunarodna natjecanja, Svjetskom kupu i Europskoj ligi nije se uspio dohvatiti Final Four?
– Nažalost, ne. Doduše, u Svjetskom kupu smo imali i mali peh, jer su nam bila potrebna samo dva drva da uđemo među četiri momčadi. A onda bi sve bilo otvoreno.
U Europskoj ligi po drugi put zaredom svladala vas je njemačka Victoria Bamberg?
– Sada se može mnogo toga reći o toj utakmici. Kiksali smo kod kuće. Nema što. No prava istina je da nama nedostaje još dva kvalitetna igrača da se možemo ravnopravno nositi s momčadima poput Victorije Bamberg, Rot Weis Zerbsta ili Szegeda.
Sezona je pojedinačnim prvenstvom koje se održalo ovaj vikend završila. Prijelazni rok traje do 30. lipnja. Postoje li naznake kako će KK Zadar izgledati u idućoj sezoni?
– Za sada još nismo donosili nikakve konkretne odluke. Prijelazni rok traje dugo i sigurno da mnogo toga ovisi i o samoj upravi kluba.
Primož Pintarič je najavio odlazak?
– Ako se to dogodi, to će biti veliki hendikep za našu momčad. Ne samo zato što je Pintarič vrhunski igrač, nego zato što je on u proteklih šest sezona bio dobri duh ove momčadi.
Znači li to da sigurno više nećete imati Pintariča u momčadi?
– Ne znam. On je rekao da mu postaje sve napornije svaki vikend putovati, a ima troje male djece i radi kao profesor kineziologije u osnovnoj školi. No, rekao je i sam da mu damo mjesec dana predaha. Mi se svi nadamo da će promijeniti odluku i da će se naći rješenje koje će biti na obostrano zadovoljstvo.
Nove kupnje?
– Još ne znamo. Treba ipak malo pričekati.
 


O Mariju Baljaku…


Kapetan je dobro odradio ulogu koja mu je bila namijenjena. No smatram da je mogao i bolje. U svakom slučaju, pozitivna ocjena i još jedan dokaz da se na njega apsolutno može računati u rotaciji.




 


O Primožu Pintariču…


Nije ga išlo u početku sezone i to je bilo logično za očekivati s obzirom da je dobio i treće dijete i da radi kao profesor kineziologije. No ja sam vjerovao u njega i on je to u konačnici definitivno vratio.


 


O Luki Ukaloviću


Još jedna vrhunska sezona i još jedan dokaz da kvaliteta njegove igre ne pada. Odličan tijekom cijele sezone i jedan od najvažnijih igrača Zadra.


 


O Branislavu Bogdanovicu


Iskusan, odličan igrač. Reprezentativac Hrvatske i bivši svjetski prvak. Njegove igre su zadovoljile, osim malo lošijih predstava na međunarodnoj sceni. I on je mogao za nijansu bolje.


 


O Dušku Milanoviću


Standardni igrač i u Zadru igra dobro. No od njega sam ove sezone očekivao korak više.


 


O Kostadinu Manevu


Naš najbolji igrač ove sezone. Odličan kuglač i jako dobra osoba s kojom smo dobili na mnogim poljima. Proteklih sezona igrao je u nešto slabijim klubovima i očito je dolazak u Zadar bio odličan potez za njegovu karijeru.


 


O Marku Vidaku


Nažalost, netko mora biti i zamjena. Ali Marko Vidak kad god igra pruži dobru igru i sigurno ja da na njega također uvijek možemo računati.


 


O Hrvoju Marinoviću


Naš zalog za budućnost. Već sad pruža odlične partije. Ima sve više i više prilika. Igra agresivno i beskompromisno. Iduće sezone igrat će još više.


 


Baljak: I dalje ne stajemo s treninzima


Kapetan Mario Baljak zadovoljan je načinom na koji se završila sezona.
– Sigurno da nismo zadovoljni time što se nismo plasirali na Final Four Europske lige i Svjetskog kupa, ali ponovno smo postali prvaci Hrvatske, što je velik uspjeh.
Stajete li sad s treninzima?
– Ne. Treniramo i dalje maksimalno. Imat ćemo 15-ak dana pauze, ali ne još.
Primož Pintarič?
– Nadam se da će ostati. Zadar bez njega nije isti. On je momčadi davao dodatnu dimenziju.