Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bezgranična raznolikost umjetničkih izražajnih formi

02.05.2012. 22:00
Bezgranična raznolikost umjetničkih izražajnih formi


Okupljeni umjetnici prezentiraju na osobit način vlastite umjetničke svjetonazore, koji svoj pravi smisao nalaze u komunikaciji s gledateljima da bi se na taj način proširivao prostor likovne kulture u pozitivnom kontekstu – Boris Žuža


U Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku otvorena je izložba četrnaestero članova udruge likovnih umjetnika Art Forum Zadar. Okupljeni pod nazivom „Ljepota različitosti” svoje su radove izložili: Branko Antunović, Milka Blagdan, Milan Ciglar, Andrea Dugandžić, Kristina Jordan, Tomislav Košta, Denis Laća, Boris Martinović, Nebojša Ružić Varda, Irena Sikirić Rančić, Mario Tomas, Margit Megyeri Zubčić, Rade Zrilić i Boris Žuža.
– Likovna udruga Art Forum Zadar ustrajno svojim aktivnostima promovira otvorenost za različite izražajne mogućnosti koje upućuju na bezgraničnu raznolikost umjetničkih izražajnih formi. Okupljeni umjetnici prezentiraju na osobit način vlastite umjetničke svjetonazore, koji svoj pravi smisao nalaze u komunikaciji s gledateljima da bi se na taj način proširivao prostor likovne kulture u pozitivnom kontekstu. Neosporna je činjenica da se u kreativnom činu umjetnici uvijek i iznova potvrđuju u stvaranju kompozicije i stvaranju ravnoteže između pojedinih dijelova i cjeline, bez obzira je li riječ o figurativnoj ili nefigurativnoj tematici, iz područja pojavnog ili apstraktnog, fizičkog, bilo metafizičkog, sfera u kojima autor ostvaruje sebe kroz slobodu izbora, teme i izražajnih sredstava, rekao je, između ostalog, Boris Žuža, koji je otvorio izložbu.
Svečanost otvaranja izložbe uveličao je Boris Martinović otpjevavši nekoliko arija, a slijedio ga je još jedan član udruge Art Forum Zadar, Branko Antunović izrecitiravši svoje dvije pjesme „Žudnja” i „Da mi je postati tić maleni”. Osim umjetničkom fotografijom, Antunović se bavi i poezijom dugi niz godina pa je osim izlaganja svojih fotografskih radova organizator i sudionik mnogih književnih večeri. Kako udruga Art Forum Zadar okuplja i članove s otoka, od kojih se njih četvero: Tomislav Košta, Irena Sikirić Rančić, Milka Blagdan i Boris Martinović našlo i u okviru ove izložbe, u njihovo ime prisutnima se obratio Tomislav Košta, izrazivši zadovoljstvo sudjelovanjem na izložbi za koju se nada da neće biti i zadnja.
Izložba će trajati do 21. svibnja.


Nagradna igra




Otvaranje izložbe uključivalo je i nagradnu igru za sve posjetitelje koju je sponzorirao generalni sponzor izložbe – Marina Preko. Vrijedne nagrade, slike Borisa Žuže osvojile su: Seka Gregov – sliku “Foša”, Jasna Frankić – sliku “Donat”, Vesna Mašina sliku -“Zadarski narodni trg” i Jelica Mazić – sliku “Jedrilice”