Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Crna sikira upala u med

02.05.2012. 22:00
Crna sikira upala u med


Pobjednici jubilarnog 25. “Prvosvibanjskog dugootočnog turnira”, održanog na zaglavskom igralištu kod stare škole, članovi su domaćeg sastava Crna sikira. U finalnom ogledu pobijedili su 28:16 ekipu s otoka Ista. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Brko, član pobjedničke momčadi.
Natjecalo se šest sastava, pet s južnog djela Dugog otoka i jedna s Ista. Domaćini su istrčali na teren sa dvije ekipe, Zaglav i Crna sikira, a po jednu su momčad imali Ist, Sali, Žman i Luka. U borbi za treće mjesto Sali su pobijedile domaći Zaglav.
Turnir su svojedobno pokrenuli Zaglavac Rikard Miljanja i tadašnja mladež kultnog okupljena pod imenom Kake Bake. Prvih desetak godina od svoga postojanja i sam košarkaški klub se nazivao tim imenom. Dolaskom Bernarda Štrauba, nekadašnjeg košarkaškog suca i današnjeg tajnika kluba, preregistriran je u KK Zaglav. Njihova aktivnost pridonijela je postavljanju jednog od koševa u športsko-humanitarnom projektu “Tisuću koševa za Hrvatsku”, u organizaciji košarkaških legendi Danire Nakić Bilić, Stojka Vrankovića i Frane Arapadovića.
Nakon završenog turnira, podjele pehara i priznanja, mještani, gledatelji i sudionici su uživali u delicijama koje su pripremili domaćini i zaglavska mladež.