Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gračacu nedostaje sadržaja za mlade

02.05.2012. 22:00
Gračacu nedostaje sadržaja za mlade


Moram priznati da nisam očekivao toliki odaziv djece pa nam je u jednom trenutku ponestalo materijala za radionice, kazao je Petrov, dodajući da su djeca uz igru naučila izrađivati loptice za žongliranje, a nakon toga i žonglirati, dok su na likovnoj radionici crtala i slikala


Druženje s najmlađima uz edukativno-zabavne radionice organizirali su članovi Kluba studenata općine Gračac prošloga vikenda te se uključili u obilježavanje Dana Općine Gračac, ali i obilježavanje godišnjice svoga osnivanja.
Nekoliko studenata iz Kluba su djeci iz Osnovne škole “Nikola Tesla” i iz Vrtića “Baltazar” pokazivali razne trikove, cirkuske i likovne, dok su starijim učenicima govorili o prednostima daljnjeg školovanja i izboru koji im se nudi. Nakon radionica gračački studenti su organizirali i roštiljadu uz glazbenu slušaonicu, a više o cjelodnevnom događanju kazao je Silvestar Petrov, predsjednik Kluba studenata.
– Na prijedlog da Klub studenata općine Gračac organizira druženje za mlade u sklopu Dana Općine Gračac, organizirali smo cjelopopodnevno druženje, dvije edukativno-zabavne radionice za mlade, radionicu žongliranja i pravljenja raznih oblika iz balona te likovnu radionicu. Nakon edukativno zabavnih radionica za djecu smo uz roštilj i druženje imali slušaonicu glazbe, na kojoj smo puštali odabrane žanrove glazbe. Moram priznati da nisam očekivao toliki odaziv djece iz vrtića i osnovnoškolaca, pa nam je u jednom trenutku ponestalo materijala za radionice, kazao je Petrov, dodajući da su djeca uz igru i nasmijana lica naučila izrađivati loptice za žongliranje, a nakon toga i kako žonglirati, dok su na likovnoj radionici učila razne tehnike crtanja i slikanja.
Neočekivano veliki broj zainteresiranih pokazao je kako su u Gračacu potrebna razna događanja koja bi afirmirala mlade, istaknuo je Petrov, dodajući da će ovakve i slične radionice i u budućnosti raditi.
– U organizaciji je sudjelovalo šest studenata, članova kluba, a u samoj realizaciji su se priključili i drugi mladi koji su završili sa studiranjem ili će se tek u tu avanturu upustiti, kaže Petrov, dodajući kako je organizaciju pomogla Općina Gračac, a priključili su se i Vrtić “Baltazar”, Osnovna škola “Nikola Tesla”, Župa Sv. Jurja te i Udruga “Kraljica Katarina”.