Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ljubav prema likovnom i poetskom izrazu

02.05.2012. 22:00
Ljubav prema likovnom i poetskom izrazu


Izloženi radovi odraz su poimanja svijeta koji mlade autorice iskazuju kroz svoj izričaj, motive i različite likovne tehnike


Htjela bih napisati pjesmu, izreći u njoj skrivene osjećaje, prikazati svijet jedne duše, slikati riječima ljubavi… Jedan je to od stihova mlade slikarice i pjesnikinje Kristine Zubčić, kojima je popraćeno otvorenje izložbe triju mladih djevojaka iz Pridrage, u biogradskom Zavičajnom muzeju. Izložbu uradaka mladih Pridražanki upriličio je Zavičajni muzej u suradnji s Umjetničkom udrugom Art-Total iz Pridrage, a izloženi radovi odraz su poimanja svijeta koji mlade autorice iskazuju kroz svoj izričaj, motive i različite likovne tehnike. Riječ je o mladim slikarskim talentima Kristini Zubčić, Adriani Zubčić i Mariji Pedić, članicama Pridraškog umjetničkog kruga, koji djeluje od 2007. godine, a pridružene su članice Umjetničke udruge ART-TOTAL od 2011. godine. Posebnost ovih mladih slikarsko poetskih talenata jeste u činjenici da su svoju ljubav prema likovnom i poetskom izrazu stekle kroz rad radionica Likra, točnije Likovnoj i književnoj radionici župe Pridraga koju već niz godina uspješno vode umjetnički i bračni par Karolina i Zvonko Čulina.
– Posebno nam je drago što su se ove djevojke i nakon završetka obrazovanja nastavile baviti slikarstvom, te i danas spremne učiti i usavršavati se kroz rad naše udruge. Uz stručno vodstvo, praktične savjete, kombiniranje i istraživanje, svaka od njih već pomalo pronalazi svoj put što nam je neizmjerno drago kazali su nam Karolina i Zvonko Čulina, mentori mnogim mladim talentima šireg zadarskog područja. Marija, Adriana i Kristina su bez sumnje nove, mlade pridraške umjetničke snage i zaslužuju da kao mnogi drugi koji koračaju tim ovim umjetničkim putovima, dobiju svoju šansu, a ova izložba također je jedna od njih. Otvorenju izložbe u biogradskom Zavičajnom muzeju nazočio je i načelnik Pridrage gospodin Joso Klapan, izrazivši zadovoljstvo umjetničkim kreacijama ovih mladih djevojaka, te dodao kako će općina Pridraga i nadalje u okviru svojih mogućnosti imati razumijevanje, te pomagati i poticati umjetničke domete i stvaralaštvo. Uz nekoliko riječi dobrodošlice ravnatelja biogradskog Zavičajnog muzeja Draženka Samardžić, ovu izložbu proglasila je otvorenom dopredsjednica biogradskog Gradskog vijeća Anka Merdić. Za glazbeni ugođaj kroz sam tijek izložbe pobrinuo se mladi glazbenik iz Benkovca Filip Čulina.