Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Muzej antičkog stakla slavi četvrti rođendan

Autor: Ante Rogić

02.05.2013. 22:00
Muzej antičkog stakla slavi četvrti rođendan

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Muzej antičkog stakla preksutra slavi četvrti rođendan. Svečano otvoren 5. svibnja 2009. godine, MAS je u četiri godine vrlo brzo nadrastao okvire lokalnog muzeja i postao prepoznatljiv diljem Hrvatske, pa i šire. Uz klasičan rad jednog muzeja, zadarski muzej stakla je poznat po vrlo zanimljivim izložbama.
Tako će i ove godine za obljetnicu muzeja biti otvorene dvije izložbe, a uz to u MAS-u pripremaju bogat program za sve one koji se tih dana odluče posjetiti muzej. Budući da obljetnica pada na nedjelju, glavnina događaja prebačena je na ponedjeljak. Program, pak, počinje već u subotu 4. svibnja.
– U subotu i nedjelju, od 17 do 21 sat imat ćemo tečaj, odnosno umjetničku radionicu izrade vitraža. U goste nam iz Poljske dolaze Iwona Bolinska Waledzik, Wioletta Jaskolska i Renata Zimnicka Prabucka. Tečaj obuhvaća kompletnu poduku izrade, od početka do kraja i bit će vrlo zanimljivo, kazao je na jučerašnjoj pres-konferenciji dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla. Centralna proslava održat će se u ponedjeljak, kada će biti slobodan ulaz za građanstvo, a istog dana moći će se i kupiti suveniri s 20% popusta.