Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Troboj u Galovcu: Šare, Gulan ili Burčul?

Autor: Velimir Brkić

02.05.2013. 22:00
Troboj u Galovcu: Šare, Gulan ili Burčul?

Foto: Velimir BRKIĆ



Slavko Šare, do prije nepune tri godine HSS-ov načelnik ravnokotarskog Galovca, male općine u zadarskom zaleđu, na velika vrata se vraća na političku scenu. Šare je službeni kandidat za načelnika Galovaca koalicije HSS-SDP, dok je kandidatkinja za zamjenika Milena Gulan.
Slavko Šare na vlasti u Galovcu je bio od svibanjskih izbora iz 2001. godine do sredine 2010. godine. Neopozivu ostavku je podnio jer ga USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava. Optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Splitu, a uz njega je optuženo još osam odgovornih osoba. Prije 20-ak mjeseci Šare je oslobođen od svih optužbi pred Županijskim sudom u Zadru, nakon na kojoj je ispitano 17 svjedoka.
Svoje liste su predala još dva načelnička kandidata. Aktualni načelnik Galovca Marin Gulan (HDZ), je kandidat koalicije HDZ-HNS. HSP dr. Ante Starčević ide samostalno na izbore, načelnički kandidat je Goran Burčul, predsjednik županijske Udruge maloljetnih dragovoljca Domovinskog rata Hrvatske.