Sastaje se cijela generacija zadarskih 50-godišnjaka

Slika korisnika admin
Autor: 

Oduvijek su bili povezani posebnim nitima - djetinjstva, mladosti i odrastanja. Išli su u zadarske, gradske vrtiće i srednje škole. Nakon toga kako to obično biva, život ih je razdvojio jer došlo je vrijeme studiranja, zasnivanja obitelji, zapošljavanja. Neke od njih put je odveo izvan Hrvatske - Italiju, Austriju, Švicarsku pa čak i daleku Ameriku, ali većina je ipak ostala tu.

Riječ je o generaciji Zadrana rođenoj 1964/1965 godine, koja po prvi puta organizira veliki zajednički susret i proslavu 50-tog rođendana kojeg su neki zasigurno već "odtulumarili", a neki će možda tek za koji dan ili pak, mjesec, ali to nije ni važno.

Važna je sjajna ideja koja će po prvi puta u Zadru okupiti cijelu jednu generaciju bez obzira na to u koju su osnovnu školu išli i u kojoj su srednjoj školi maturirali.

Naime, ovakvi običaji okupljanja generacija istog godišta postoje u nekim manjim mjestima u zadarskom kraju i otocima, primjerice, u Preku na otoku Ugljanu, ali ovo je doista prvi put da se ovakav "pothvat" organizira u gradu.

A, za sve je "kriva" jedna proslava mature.

Naime, kada su prije dvije godine maturanti tada Srednjoškolskog centra Jurja Barakovića obilježavali svoju 30. godišnjicu mature, palo im je napamet kako bi bilo lijepo okupiti cijelu generaciju na jednom mjestu jer ih je u to vrijeme s početka 80-ih godina prošloga stoljeća, "šuvarica" nemilosrdno razdvojila.

- Mnogi od nas bili smo zajedno u vrtiću. Krenuli smo potom u istu osnovnu školu i u istu srednju, ali onda nas je nakon drugog razreda te srednje, zbog raznih smjerova i usmjerenja, kakav je tada bio sustav srednjoškolskog obrazovanja - život razdvojio. Neki su otišli u Tehničku, neki u Pomorsku, Ekonomsku, Medicinsku pa nismo zajedno maturirali i zato smo odlučili ove godine kada je i većina napunila 50 godina života, organizirati veliku feštu za  generaciju - pojasnila je Đurđica Šokota jedna od najzaslužnijih za organizaciju i realizaciju ovog nimalo lakog zadataka, ali i jedna od najzaslužnijih za redovite proslave mature - svakih pet godina, gimnazijalaca Jurja Barakovića.

Već sada se zna da će se fešta zadarskih 50-godišnjaka održati 30. svibnja s početkom u 21 sat u prostoru Arsenala, a ulaznice se mogu kupiti u samom Arsenalu i agenciji Aquarius po cijeni od 60 kuna, već od ponedjeljka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno