Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nakon 4 i pol godine izgubljeni ljubimac ponovo u obitelji Perinić

03.05.2019. 09:17
Nakon 4 i pol  godine izgubljeni  ljubimac ponovo  u obitelji Perinić


Ne tako svakidašnja priča dolazi nam iz Vrsi. Naime, obitelj  Perinić 2007. udomila je malog žutog pekinezera Tikija. Osam godina  Tiki je uživao sa svojom obitelji da bi tada, iz vedra neba, nestao. S obzirom da se kuća obitelji Perinić nalazi pored prometnice, pomislili su  da je nekako pobjegao iz dvorišta i da ga je pregazio automobil. Tuga je  bila velika, vrijeme ju je nekako zaliječilo, ali uspomene na Tikija su  uvijek ostale u srcu.
No, prije nekoliko dana, točnije, 25. travnja 2019., obitelj Perinić dobila je poziv od veterinara koji se ne može usporediti niti s dobitkom  na lotu. Kako nam kaže Josipa Perinić Morović, kći Tikijeve vlasnice  Marine, skoro su pali u nesvijest.
-Naš mali, razigrani veseljak Tiki vratio nam se nakon gotovo 4 i pol  godine. Nismo mogli vjerovati što nam veterinar govori, da je pronađen  žuti pekinezer imena Tiki i da je putem čipa došao do obitelji Perinić,  ispričala je Josipa dodavši kako su s jedne strane bili presretni, a s druge strane ljuti jer im nije jasno zašto se ti ljudi kod kojih je bio nisu javili sve te godine.
-Tikija je na Relji pronašla jedna gospođa i odvela ga očitanje čipa.  Navodno je onuda lutao dva, tri dana. Kada ga je veterinar pregledao,  utvrdio je da pas četiri godine uopće nije bio cijepljen, ali na svu sreću  je u odličnom zdravstvenom stanju, osim što je estetski bio zapušten.  Netko ga je očito držao svo ovo vrijeme bez da ga je vodio veterinaru,  ali na sreću, lijepo se odnosio prema njemu, kazala je Josipa dodavši  kako vjeruje da bi im Tiki, da može pričati, imao svašta za reći o svojoj  životnoj pustolovini.
Cijela obitelj je izvan sebe od sreće zbog povratka njihovog malog  prijatelja, a posebno Josipin tata. On ga je, kaže, od prvog dana nekako  najviše zavolio, a sada kada im se vratio, ne može doći k sebi. 
-Trenutno je na brodu pa smo mu slali snimke da ga uvjerimo da je  sve to stvarnost, a ne san. Plakao je od sreće, kazala je Josipa dodavši  kako je nakon četiri godine potrage za Tikijem po azilima i veterinarima ipak sretno završila, a njihova obitelj je ponovno sva na broju.