Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nagrade za predstavljanje Zadra diljem Hrvatske

Autor:

02.06.2009. 22:00
Nagrade za predstavljanje Zadra diljem Hrvatske

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iznimno mi je zadovoljstvo da vas mogu ponovno pozdraviti u ovolikom broju. Mislim da zaista idete pravim putem, jer znanje je bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti. Čestitam vam od srca, kao i vašim mentorima jer su vas motivirali, kazao je župan Stipe Zrilić
Svečano primanje učenika osnovnih i srednjih škola, koji su na ovogodišnjim državnim natjecanjima osvojili zavidne rezultate, održano je jučer u prostoru Velike vijećnice Doma Županije.
Riječ je, dakako, o tradicionalnom primanju, na kojemu su nazočni bili zadarski župan, Stipe Zrilić i Ivan Šimunić, pročelnik za društvene djelatnosti Zadarske županije.
Uručenju nagrada su, osim samih učenika nazočili i ravnatelji škola te mentori koji su svojim telentiranim i vrijednim učenicima bili velika pomoć i podrška tijekom natjecanja. Na samom početku primanja, prisutnima se s prigodnim riječima dobrodošlice obratio zadarski župan, koji je potom svakom nagrađenom učeniku uz srdačne čestitke uručio nagradu.
– Iznimno mi je zadovoljstvo da vas mogu ponovno pozdraviti u ovolikom broju. Mislim da zaista idete pravim putem, jer znanje je pravo bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti. Čestitam vam od srca, kao i vašim mentorima jer su vas motivirali, kazao je Zrilić, zahvalivši im također jer su ime svojih škola kao i Zadarske županije ponijeli diljem Hrvatske, izrazivši također želju da se u još većem broju na istom mjestu susretnu i iduće godine.
Na jučerašnjoj su svečanosti tako dodijeljene nagrade za zavidne uspjehe na različitim područjima i to od matematike preko literarnog izražavanja i hrvatske gramatike, fizike, ekologije pa sve do sporta, atletike i tradicionalno zadarske košarke. Prvo su uručeni darovi osnovnoškolcima kojih je ove godine bilo 67 i to redom prvo za osvojena prva mjesta, a potom i onima koji su na državnom natjecanju osvojili drugo i treće mjesto.
Nakon uručenja darova te županovih srdačnih čestitki uslijedilo je i primanje srednjoškolaca, a onih koji su na ovogodišnjim državnim natjecanjima zauzeli visoka mjesta bilo je čak 84.