Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nastavit ću poslove dosadašnjeg direktora

Autor: Elza Radulić-Toman

02.06.2009. 22:00
Nastavit ću poslove dosadašnjeg direktora

Foto: Ivan JAMIČIĆ



– Hrvoje Patrk dolazi iz sredine iz koje sam i ja došao, iz Odjela za održavanje i izgradnju gdje sam i sam stasao i znam da je tamo stekao dobre temelje za nastavak ovoga odgovornog posla. Upravo je to bio argument zbog kojega sam ga predložio za svoga nasljednika, kazao nam je među ostalim dosadašnji direktor Darko Kasap
Nakon što ga je u ponedjeljak Skupština društva imenovala novim direktorom, jučer je Hrvoje Patrk prvi dan radio u direktorskom uredu zadarskog Vodovoda, nasljeđujući Darka Kasapa koji je postao zamjenik zadarskog gradonačelnika. Ponovimo kako je riječ o čovjeku iznutra, dosadašnjem rukovoditelju Odjela za održavanje i izgradnju, koji je dvije i pol godine vodio ukupnu operativu Vodovoda. Rođen je u Zadru 1976. godine, diplomirao je brodostrojarstvo na splitskom Pomorskom fakultetu, a prvo radno mjesto mu je bilo u Adriji. Radio je u međuvremenu i u Tvornici duhana, a u Vodovod je došao 1. siječnja 2007. godine iz Tvornice metalnog lijeva iz Benkovca. Oženjen je i ima dvoje djece.
Hrvoje Patrk nam je rekao da je i pomalo iznenađen prijedlogom dosadašnjeg direktora Darka Kasapa da bude novi direktor, premda već ima značajnih iskustava s projektima ove komunalne tvrtke, koja, kako znamo ima najsloženiji vodovodni sustav u Hrvatskoj. No, dosad je rukovodio s nešto više od stotinjak ljudi, a odsad će sa skoro 300 zaposlenih i velikim sustavom, koji je u stalnom razvitku i koji između ostalih velikih objekata ima i 1.100 kilometara cjevovoda!
Na naše pitanje odgovara da neće uvoditi nikakve promjene, samo da će nastaviti sve ono što je radio i dosadašnji direktor, da će nastojati zadržati kontinuitet u poslovanju. Ipak, misli da će biti potrebno neke dijelove kadrovski jače ekipirati inženjerima. Zato što su projekti Vodovoda sve brojniji i složeniji.
– Hrvoje Patrk dolazi iz sredine iz koje sam i ja došao, iz Odjela za održavanje i izgradnju gdje sam i sam stasao i znam da je tamo stekao dobre temelje za nastavak ovog odgovornog posla. Upravo je to bio argument zbog kojega sam ga predložio za svoga nasljednika, kazao nam je među ostalim dosadašnji direktor Darko Kasap, koji je nakon što je izabran u prvome izbornom krugu za dogradonačelnika, morao podnijeti ostavku na dosadašnju funkciju. I 24. svibnja ju je podnio, a 25. svibnja je već stupio na novu dužnost.
Inače, novoga direktora Vodovoda odmah čekaju brojni poslovi, jer se tamo istodobno radi na velikim razvojnim projektima, na zapadnom i istočnom pravcu, na podvelebitskome i na otočnom pravcu, te na održavanju, modernizaciji i izgradnji vodovodnih postrojenja i mreže u samome Zadru. Recimo i da će mu prvi značajni posao idućih dana biti izdavanje prvih u povijesti priključaka za vodu u Zemuniku Gornjem i u Škabrnji duž cijele glavne prometnice koja ide kroz mjesto. Naime, predstoji tehnički pregled crpne stanice Grgurice, jednoga od najznačajnijih vodoprojekata na istočnome pravcu, a jedan odvojak s te stanice ide prema Škabrnji i njegovim završetkom poteći će voda iz regionalnog vodovoda u škabrnjska domaćinstva.