Skitanje i slikanje

Slika korisnika admin
Autor: 
kapetanova
Sebastian GOVORČIN
Ivo Govorčin, predsjednik HDLU, Renata Peroš iz Zadarske županije, Kosta Kostov, voditelj galerije i umjetnik - M. S. Kublicky na otvorenju izložbe

U ponedjeljak navečer u galeriji 'Kapetanova kula' otvorena je samostalna izložba slika ruskog slikara Mikhaila Shikhanova - Kublickog, rođenog 1977. u Jaroslavlju. Kasnije seli u Suzdalj, gdje je 1999. završio slikarsko - restauratorsku školu, a potom u St. Petersburgu i Institut Repina u sklopu Akademije likovnih umjetnosti.

Uvodno slovo na otvorenju je kazao Konstantin Kostov, voditelj galerije, a izložbu je proglasila otvorenom Renata Peroš, djelatnica Zadarske županije, koja je osnivač HDLU-a, čija je Kula i galerija. Također, spomenuto je, Kublicky sudjeluje na projektu 'Dolazak u baštinu' koji se ovoga tjedna događa u Zadru, Ninu i Županiji.

Kublicky je član Saveza likovnih umjetnika Ruske Federacije i upravo je jedan njegov rad na naslovnici monografije o ruskoj likovnoj umjetnosti u 2009. godini. Radi uglavnom uljanim bojama u tehnici špartla ili špahtla, a u zadnje vrijeme dosta putuje i putem slika svoje radove, koje onda često odmah i izlaže, jer galerije rado prihvaćaju njegovu umjetnost.

Ova će izložba biti otvorena do 7. lipnja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno