USKOK istražuje Sandru Vukić zbog isplata Željku Mariću

Slika korisnika admin
Sandra Vukic
Sandra Vukić

Sandra Vukić, načelnica Općine Vrsi i savjetnica za zapošljavanje u zadarskoj podružnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, i Željko Marić, pročelnik HZZ-a Zadar, u ponedjeljak su, 1. lipnja ove godine, zaradili kaznene prijave.

Vukićevu se, naime, nakon dovršene kriminalističke obrade koju su proveli djelatnici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU Zadarske, tereti za zlouporabu položaja i ovlasti dok se Mariću na teret stavlja poticanje na navedeno djelo.

Kako je u ponedjeljak ovaj slučaj u svoju obradu preuzeo USKOK, do detalja optužnice nije se moglo doći.

O samim detaljima optužnice jučer se nije moglo doznati više, a kako nam je rekao Vuk Đuričić, USKOK-ov glasnogovornik, obrada događaja je u tijeku, te se prije okončanja o njemu ne može govoriti.

- Ne znam o čemu je riječ i što mi se stavlja na teret. Ovo mi je prvi glas o tome da je protiv mene podignuta kaznena prijava ili da se vodi bilo kakav postupak - kratko je komentirala Sandra Vukić dodajući kako je nedavno u Općini Vrsi obavljena revizija te da su njeni nalazi uredni.

Neslužbeno, međutim, doznajemo kako se prijava zasniva na nezakonitim isplatama novčanih naknada za administrativne poslove koje je Željko Marić obavljao za Općinu Vrsi.

Vukić pak tvrdi kako su ti iznosi bili minorni.

- To što smo mi plaćali Mariću za administrativne usluge bilo je potpuno legalno. Osim toga, riječ je o svega četiri tisuće kuna mjesečno - istaknula je Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika joskomoric
stari vuk dobro ime ima lijepo ime koje znaju svi
Slika korisnika marezd
da "svega " 4000 kuna- pa baš lijepo kad to nije ništa a osim toga prije mislim da je bilo održavanje u pitanju nego administrativni poslovi - /izbrisano/
Slika korisnika djova
došla maca na vratanca