Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Raspisani izbori u Zemuniku Donjem

02.06.2011. 22:00
Raspisani izbori u Zemuniku Donjem


Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju dopunskih izbora za dvoje predstavnika srpske nacionalne manjine u Općinskom vijeću Općine Zemunik Donji. Izbori će se održati 10. srpnja, istodobno s izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Općinsko vijeće Općine Zemunik izabrano na prijevremenim izborima 11. srpnja prošle godine je 30. rujna usvojilo izmijenjeni Statut Općine Zemunik u kojeg je unesena potreba za izborom dvoje vijećnika iz redova srpske manjine, a zakonski rok u kojem je Vlada trebala raspisati ove izbore istekao je 6. studenog prošle godine.
– Drago mi je da je i to konačno riješeno, da je Vlada konačno raspisala ove izbore, jer su svi dopunski izbori provedeni još prije godinu dana i jer je već polovica mandata prošla, iako treba reći da je Općina Zemunik Donji Statut izmijenila u roku. Dobro je što će se dopunski izbori za članove Općinskog vijeća održati istodobno s izborima za manjinska vijeća, jer tako nitko ne može reći da je potrošen dodatni novac, jer se izborna mjesta u svakom slučaju otvaraju, komentirao je Veselko Čakić, potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine i vijećnik SDSS-a u Skupštini Zadarske županije.