Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Srušiti ‘kineski’ zid

02.06.2011. 22:00
Srušiti ‘kineski’ zid


Moramo biti svi na razini. Muči me nešto. Ne znam tko mi je prvi igrač. Kolarek je najbolji, ali Tomislav Zubčić igra bolje. On je skroz “unutra” – kaže Denis Karlović


Moramo ponovo pokušati pogoditi postavu. I biti na 100%. Drugačije ne može – kazao je strateg Donata Denis Karlović pred uzvratni dvoboj finala doigravanja za stolnoteniskog prvaka Hrvatske. Njegova momčad je u prvoj utakmici u Zagrebu velikom favoritu Dr. Časlu pružila solidan otpor. Samo solidan. Ne odličan, ne vrhunski. A kao što je Karlović i napomenuo, postava je bila odlično pogođena. Pri rezultatu 1:1 Tomislav Kolarek je igrao protiv Jia Zenga, Kineza koji je dvije sezone nastupao za Donat. Kolarek je u važnim utakmicama redovito znao pobjeđivati Zenga. Tada. Sada ne.
– Nije bio u utakmici. Kao da je jedva čekao da prvenstvo završi – iskren, a očito i ljut je bio Karlović. No priča o Kolareku dobiva novu dimenziju kada se saznalo da se on već iduće godine “obećao” baš Dr. Časlu i pitanje je koliko je Kolarek zaista motiviran za ovaj finale. No, što se dogodilo u prvoj utakmici, sada je već prošlost. Ono što je najvažnije je današnji uzvrat u kojemu će Donat na svom terenu hvatati majstoricu.
– Moramo biti svi na razini. Muči me nešto. Ne znam tko mi je prvi igrač. Kolarek je najbolji, ali Tomislav Zubčić igra bolje. On je skroz ‘unutra’. Moram prije utakmice razgovarati s njima.
Za pobijediti Riuwu Tana, Jia Zenga i Ronalda Redžepa mora se odigrati maestralno. I ponovo pogoditi postavu. I imati mnogo sreće. Bez jednog od ta tri semgenta bit će teško, možda i nemoguće.
– Kineze treba poremetiti. Natjerati ih da paničare. Oni su zaista jaki. Puno jači od nas, ali ne reagiraju dobro u stresnim situacijama. A do tih situacija valja doći. Za njih se valja izboriti. Imali smo priliku u Zagrebu. Pogotovo u parovima. Ali je nismo uspjeli iskoristiti. Sada moramo biti bolji – zaključuje trener Donata. Današnji dvoboj počinje u 17 sati u dvorani Bagat.