Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svi zadarski plesači na jednom plesnom podiju

02.06.2011. 22:00
Svi zadarski plesači na jednom plesnom podiju


S obzirom da na  Svjetski dan plesa, koji se obilježava u krajem travnja, Radio 057 i RMC agencija nisu  bili u mogućnosti obilježiti na  sam datum, učinili su to jučer  na Narodnom trgu. Razlog je  to zbog kojeg su brojni prolaznici jučer ostali zadivljeni  vidjevši talentirane mališane  kako s ponosom pokazuju  skladne korake koje svakodnevno uvježbavaju.
Sinoć su  tako glazba i plesni koraci odjekivali Poluotokom, a za što  su zaslužne brojne plesne skupine iz Zadra i Zadarske županije. Svoje bogato plesno umijeće pokazali su tako polaznici  Odjela za ples Glazbene škole  Blagoje Bersa, Zadarski plesni  ansambl, Studio 1, Plesna  udruga IN-FLUX, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana  te skupine Breakdancer -i “2  steps”. Široka lepeza sudionika, gledateljima je priuštila isto tako šaroliku sliku različitih  plesova, jer na jučerašnjoj su  manifestaciji mogli vidjeti korake tradicionalnog plesa, narodnog plesa, latino plesa, baleta, ritmike i break dancea.
– Današnji datum smo  htjeli povezati sa skorašnjim  početkom ljeta i završetkom  školske godine i brojnim zadarskim polaznicima plesnih  škola i udruga dati priliku da  pokažu sve ono što su naučili  tijekom godine, kazala je Igris  Smrkinić, direktorica Radija  057 i RMC agencije, istaknuvši da je ovo jedinstvena  prilika da se vidi koliko je u  Zadru zapravo plesnih skupina i talentiranih mladih ljudi  koji nemaju gdje pokazati sve  ono što znaju, jer inače sav  njihov trud i rad redovito ostaje zatvoren u prostorijama u  kojima vježbaju i rijetke su  prilike, poput ove, kada to mogu pokazati i drugima.