Vrijedni radovi mladih arheologa

Slika korisnika admin
Filip BRALA
O zborniku su govorili dr. sc. Mato Ilikić, dr. sc. Karla Gusar i mr. sc. Luka Bekić

U srijedu je na Sveučilištu u Zadaru svečano predstavljen zbornik radova sa šestog numizmatičkog međunarodnog kongresa koji se na zadarskom sveučilištu održavao tijekom rujna 2010. godine.

 O zborniku u kojem se na 350-ak stranica nalaze radovi 40-ak znanstvenika iz 11 zemalja su govorili dr. sc. Mato Ilikić i dr. sc. Karla Gusar s odjela za arheologiju zadarskog Sveučilišta, te mr. sc. Luka Bekić iz Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

- Posebno veseli što su na ovom kongresu i u ovom zborniku sudjelovali i radove objavili mladi znanstvenici među kojima je veliki broj mladih zadarskih arheologa. Pokazali su da su sposobni za pisanje znanstvenih i stručnih radova iz područja numizmatike, a uz to su pokazali i golemi entuzijazam. Na kongresu su sudjelovali znanstvenici Hrvatske, desetak europskih zemalja i Kanade, kazao je predstavljajući zbornik radova s numizmatičkog kongresa dr. sc. Mato Ilikić.

Potom su on, Karla Gusar i Luka Bekić ukratko predstavili sadržaje radova iz zbornika ističući najzanimljivija dostignuća svakog rada posebno.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno