Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bilić: Za osam mjeseci birači će žaliti što nisu bili za promjene

Autor: Vanja Mirčeta

02.06.2013. 22:00
Bilić: Za osam mjeseci birači će žaliti što nisu bili za promjene

Foto: Zvonko KUCELIN



Smatram da smo radili izvrsno, napravili smo jedan realan program i projekt rasta i razvoja, a ne projekt praznih želja, ocijenio je Bilić


Drugi krug lokalnih izbora za zadarskog gradonačelnika i župana/županicu protekao je sinoć u SDP-ovim prostorijama puno mirnije nego prije dva tjedna. Iako su se do posljednjeg trenutka nadali kako će se glasači u drugom krugu u većem broju odazvati na izbore te podržati promjene, to se ipak nije dogodilo.
U izbornom stožeru SDP-a vladalo je razočarenje, ali i odlučnost da se usprkos svemu i dalje radi na tome da Zadar krene u promjene.
– Nisam razočaran, ali ovi rezultati pokazatelj su realne situacije u gradu. Žao mi je što je bila ovako mala izlaznost građana na izbore. Naime, ukoliko je glasovala samo jedna trećina biračkog tijela to znači da one dvije trećine nisu zainteresirane pogledati što se zbiva na političkoj sceni našeg grada u iznimnom važnom trenutku kao što su demokratski lokalni izbori. Ne bih rekao da smo mi kao tim negdje pogriješili, upravo suprotno, smatram da smo radili izvrsno, napravili smo jedan realan program i projekt rasta i razvoja, a ne projekt praznih želja. Rezultati pokazuju kako Zadrani još ovoga trenutka nisu spremni i ne žele promjene već žele status quo (stanje kakvo jest). No, uvjeren sam da se te stvari moraju mijenjati te da će po mojim procjenama već za osam mjeseci doći do problema u priljevima i odljevima koji idu iz zadarskog proračuna te će tada doći do svijesti da je šteta što promjene nisu nastupile pravovremeno, zaključio je Bilić.