Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hrvatski kreatori za oživljavanje zadarske modne scene (FOTOGALERIJA)

Autor: Vanja Mirčeta

02.06.2013. 22:00
Hrvatski kreatori za oživljavanje zadarske modne scene (FOTOGALERIJA)

Foto: Vedran SITNICA



Na plaži Kolovare u sklopu Hitch bara održao se prvi “Zadar Summer Glow”, modni događaj koji se, kako ističu njegove idejne začetnice i organizatorice Anita Maričić i Antonia Grubić, ima namjeru razvijati, postati tradicionalna manifestacija po uzoru na mnogo jača slična događanja u Hrvatskoj. Održavao bi se dva puta godišnje, u ljetnom i zimskom periodu te će se predstavljati kreacije hrvatskih modnih dizajnera, kako onih afirmiranih tako i onih koji tek eksperimentiraju s idejama, materijalima i “modnim vodama”.
Anita Maričić istaknula je kako je cilj ove modne revije konačno opet pokrenuti modnu scenu koju smo neko kratko vrijeme imali, ali sada sa zadarskim snagama, a ne ljudima koji dolaze iz drugih gradova.
– Organizirali smo modnu reviju četiri modna dizajnera koja je početak stvaranja novog modnog brenda. Naziv ovog modnog događanja je “Zadar Summer Glow”, a cilj nam je da se događa svake godine u istom razdoblju i to u Hitch baru.
Svoje kreacije u Hitchu prezentirale su dva vodeća hrvatska imena Krie Design – Kristina Burja i Natalija Smogor.
Tijekom večeri posjetitelji su imali i mogućnost kupnje predstavljenih kreacija koje su im prezentirale poznate hrvatske manekenke Tina Katanić, Antea Kodžoman, Meri Benčić i naša Zadranka Iris Grbić. Modnom pistom prošetale su i nekadašnje Miss Dalmacije Anita Maričić, Ivančica Znaor i Gorana Čubelić te brojne zadarske manekenke.