Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nataša Turbić uzela mandat Đekiću i SDSS-u

Autor: Luka Perić

02.06.2013. 22:00
Nataša Turbić uzela mandat Đekiću i SDSS-u


Jedna od sredina koja je promijenila vlast je i Općina Gračac. Dosadašnjeg načelnika Gorana Đekića iz SDSS-a na čelu općine zamijenit će kandidatkinja HDZ-a i HSU-a Nataša Turbić, koja je osvojila tek 11 glasova više od svog rivala. Gračac je specifičan jer se ne radi samo o političkoj promjeni, nego i nacionalnoj, jer će sada općinom upravljati “hrvatska opcija” umjesto “srpske”.
Iako je u prvom krugu relativni pobjednik bio Đekić sa 44,47 posto glasova u odnosu na 41,37 posto Nataše Turbić, u drugom krugu kandidatkinji HDZ-a prelili su se glasovi kandidata HSP-a dr. Ante Starčevića. Đekić nije više imao odakle dobiti glasove, pa je bilo čak i očekivano da preko osvojenog postotka neće moći ići.
– Sretna sam što smo napokon ujedinili naše glasače i naveli ih na izlazak na izbore. O svom prethodniku nemam što posebno reći, osim da je prošlo njegovo vrijeme u kojem nije učinio puno za dobrobit ovog kraja. Od sutra krećemo s radom za dobrobit cijelog Gračaca, neće više biti dijeljenja na podobne i nepodobne, poručila je Turbić, koja je osim novih glasova druge hrvatske opcije za izborni uspjeh ključnim ocijenila veću izlaznost nego u prvom krugu.
– S HSP-om dr. Ante Starčevića nismo potpisali bilo kakvu koaliciju, no jasno je da smo imali njihovu podršku u drugom krugu. Uspjeli smo ujediniti sve Hrvate Gračaca, na to sam posebno ponosna.