Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Ponosni smo na toliko uspješnih i vrijednih učenika”

02.06.2017. 22:00
“Ponosni smo na  toliko uspješnih i vrijednih učenika”


Osmi po redu Dan izvannastavnih aktivnosti prvi put je završio na otvorenom, i to sinoć na rivi, između Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Do ove godine završna dodjela nagrada održavana je u Hrvatskom narodnom kazalištu, a ovaj izlazak vani pokazao se punim pogotkom.
Učenike i njihove mentore, koji su vrijedno radili te osvajali jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, dočekala je pozornica ukrašena jedrima, kao što i priliči manifestaciji koja se ove godine održava pod motom “More i mornari”.
Sve okupljene pozdravnim govorom pozdravnim govorom novi zadarski gradonačelnik Branko Dukić, kojem je ovo bio prvi nastup nakon ovotjednog preuzimanja dužnosti.
– Jutros je na našim ulicama bio poseban ugođaj zahvaljujući učenicima, a bila je to i prilika da vidimo koliko imamo kreativnih i izvrsnih učenika. Ovaj dan na najbolji način potiče nadarenost djece, ali je i poticaj odraslima da budu kreativni. Među nama je toliko uspješnih i vrijednih učenika da na njih možemo samo biti ponosni, a mi iz Gradske uprave osigurat ćemo daljnje poticaje za napredak, odnosno pobrinuti se za ulaganje u školstvo, pročitao je Dukić.
Održan je i prigodni program, odnosno predstava u kojoj je sudjelovalo po deset učenika iz svake od zadarskih osnovnih škola, himnu je otpjevala Nika Ražov iz OŠ Smiljevac, a nastupili su i školski zbor iz OŠ Stanovi i klapa iz OŠ Smiljevac.