Pred nama je puno posla, obavljat ćemo ga odgovorno i učinkovito

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 

Božidar Longin preuzeo je dužnost župana Zadarske županije. Na službenoj primopredaji novoizabrani župan preuzeo je dužnost od dosadašnjeg župana Stipe Zrilića koju je uspješno obnašao gotovo 10 godina. Primopredaji su bili nazočni novoizabrani zamjenici župana Šime Vicković i Šime Mršić te pročelnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković.

Preuzimajući dužnost župana Božidar Longin naglasio je važnost kontinuiteta rada županijske samouprave, prije svega u provođenju planiranih i započetih kapitalnih projekata.

- Prije svega hvala još jednom svim biračima koji su već u prvom krugu odlučili o tome da preuzmem ovu važnu dužnost. U dva mandata sam bio zamjenikom župana i dobro sam upoznat s načinom funkcioniranja regionalne samouprave. Nastavit ću ovim uzlaznim putem daljnjeg razvoja Zadarske županije za koji ste postavili dobre temelje. Sada, zajedno sa svojim mladim zamjenicima, krećem ostvarivati svoj predizborni program koji je bio javno prezentiran i temelji se na gospodarskim, infrastrukturnim i socijalnim temama. On je kvalitetan i u ovome mandatu koji je pred nama, kroz ove četiri godine, dat ćemo sve od sebe da u potpunosti ostvarimo točke ovog programa. Pred nama je jako puno posla koji ćemo obavljati odgovorno i učinkovito i sve u interesu još snažnijeg razvoja Zadarske županije, rekao je novi župan Božidar Longin.

Novom županu i zamjenicima puno uspjeha u radu i vođenju Zadarske županije poželio je i njegov prethodnik Stipe Zrilić.

- Nakon gotovo 10 godina obnašanja dužnosti župana, a prije toga i zamjenika župana te pročelnika UO za upravu i samoupravu i ukupno 15 godina rada u Zadarskoj županiji, ostavljam vam uređeni sustav s mnogim završenim projektima, mnogima u tijeku i pripremi te oporavljenim gospodarstvom, značajnijim čimbenicima koji su doveli do stabilnosti ovoga prostora, i što je najvažnije porasta broja zaposlenih osoba. Poslujemo transparentno, zakonito i racionalno, što dokazuje bezuvjetno mišljenje Državne revizije, Certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015 te priznanje Instituta za javne financije za transparentnost proračuna. Dio smo i projekta Otvoreni proračun, tako da svi naši žitelji u svakome trenutku na našim mrežnim stranicama mogu pratiti kako i gdje odlazi proračunski novac na što sam posebno ponosan, istaknuo je uz ostalo Stipe Zrilić.

Tijekom primopredaje napomenuto je i kako je Proračun Zadarske županije stabilan te se prihodi ostvaruju sukladno planiranima. Do 31. svibnja prihodi su ostvareni s 244. 815.000,00 kuna, rashodi su izvršeni u iznosu od 234. 538.000,00 kuna, a u tom razdoblju ostvaren je višak prihoda poslovanja u iznosu od 10,2 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno